Sölden, een weekend knallen in de herfstperiode

Sölden

Sölden, een weekend knallen in de herfstperiode

Gletsjer skiën in de herfstperiode, een idee wat al jaren op de planning staat maar waar nog nooit van gekomen is? Bij mij in ieder geval wel.  Buiten de geijkte vakantieperiodes om te gaan skiën lijkt dan toch wel een psychologisch drempeltje te zijn.  Afgezien van iemands persoonlijke mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld vrij  nemen van je werk, zijn er praktisch gezien natuurlijk niet zo heel veel belemmeringen om er een paar dagen tussenuit te gaan. Dus als je de kans hebt,  inpakken en wegwezen voor een heerlijke shortski op de gletsjers van Sölden, de Rettenbach- en de Tiefenbachgletsjer.

Sölden Gletsjerstrasse

Gletscherstrasse

Als je naar de gletsjers gaat vanuit Sölden, dan moet je over de Gletscherstrasse. Een 12 kilometer lange steile weg (13%) die je naar de beide gletsjers brengt. Je kunt ook met de bus vanuit Sölden maar met eigen auto is het goed te doen. Houd wel de plaatselijke waarschuwingen in de gaten zoals het moeten hebben van een winteruitrusting (winterbanden en sneeuwkettingen), soms zijn deze namelijk verplicht te hebben. De eerste P die je tegenkomt is die van de Rettenbachgletsjer, een klein stukje verder, door een tunneltje, heb je de tweede P van de Tiefenbachgletsjer. De laatste is rustiger waarschijnlijk omdat je iets verder moet rijden.

Sölden Rettenbachgletsjer

Onderaan Schwarze Schneid, op de Rettenbachgletsjer

Overigens heb je die hele Gletscherstrasse niet nodig als je hartje winter gaat of, zoals nu, wanneer door vroege sneeuwval de Giggijochbaan opengaat. Je kunt dan vanuit Sölden direct naar de Rettenbachgletsjer en verder skiën, met als bonus, de pistes zelf die ontsloten worden direct bovenaan de Giggijochbaan.

 

Sölden Gletscher Skitunnel

Gletscher Skitunnel

Beide gletsjers zijn verbonden door de Gletsjer Skitunnel zodat je van de Rettenbach kunt oversteken naar de Tiefenbach. De tunnel zie je vanzelf boven aan de Schwarze Schneide gondel. Terug ga je via de Seiterkar stoeltjeslift.

 

Sölden Tiefenbachgletscher

Tiefenbachgletscher

Verdwalen kun je haast niet want je hebt overal goed overzicht over de pistes en liften. De overwegend blauwe pistes strekken zich voor je uit. Rode pistes vind je langs de Seiterkarlift en de zwarte 41 vanaf bovenaan de Schwarze Schneid II.

Sölden

Sölden

Sölden

Waar je ook skiet en waar je ook staat, als je om je heen kijkt valt je mond open. Overal schitterende vergezichten met bergtoppen en sneeuwmassa’s die aan de ruige bergwanden kleven. Je ontkomt er niet aan of het gletsjergevoel bekruipt je door het  ruige onherbergzame berglandschap  wat zich voor je uitstrekt. Soms is het wel eens lastig dat er meer mensen op het idee komen om te gaan skiën in de herfst. Het kan dan behoorlijk druk worden op de gletsjers van Oostenrijk, zo ook op de gletsjers van Sölden.

Boven aan de Tiefenbachferner lift heb je een skywalk met rondom een spectaculair uitzicht.

Sölden Skywalk

Skywalk


Sölden

foto soelden.com

Sölden zelf is een langgerekt dorp wat echt toerisme uitstraalt.  Ruim voldoende restaurants en eettentjes. Ook de après-ski wordt hier uitbundig gevierd. Probeer je auto een beetje centraal te parkeren want anders loop je je suf. Kom je zonder auto? Kan ook prima want, al heb ik er zelf geen gebruik van gemaakt, het openbaar vervoer lijkt me ook prima geregeld.

Wil je wel skiën in Sölden maar niet opgaan in de massa? Dan is het een optie om een onderkomen te boeken in een van de aangrenzende dorpen zoals Zwieselstein.

Het is echt fantastisch skiën op de gletsjers van Sölden. Het gebied leent zich vooral voor een sportieve break van een paar dagen, een short-ski. Wij gaan zeker een keer terug!

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht