Sölden, eerste skitrainingen beginnen weer

Sölden Rettenbachgletsjer

Sölden, eerste skitrainingen beginnen weer voor het Oostenrijkse skiteam. De zomer moet nog beginnen  maar de eerste trainingen (voor de profis) beginnen al weer, vanaf volgende week zal de Rettenbachgletscher het toneel zijn. Wel zullen er maatregelen getroffen worden in verband met de huidige coronacrisis.

Vanaf volgende week zijn eerste de mannen, die 8 dagen lang zullen trainen op de Rettenbachgletscher aan de beurt. De dames zullen waarschijnlijk een paar dagen later beginnen dan de mannen waarschijnlijk ook in Sölden. Beide groepen zullen zowel voor als na de trainingen getest worden op het coronavirus.

“Ik kijk erg uit naar mijn terugkeer. Ik moet nog veel inhalen op de piste en de ski’s”, aldus Max Franz in een video op de ÖSV-website.

Maatregelingen

Er zijn vanuit de ÖSV nauwkeurige instructies gegeven aan iedere deelnemer over de naleving van de voorschriften en beschermende maatregelen. Alle deelnemers en begeleiders verblijven minimaal acht dagen in Sölden waarbij zij contact met derden vermijden. Trainingen gebeurd in kleine groepjes en de teams wonen in appartementen waar zij verzorgd worden door hun eigen kok. Ook aan het transport is gedacht om iedereen zo veilig mogelijk te kunnen vervoeren.

Dat men Sölden aangemerkt heeft als trainingslocatie is een leuke opsteker, ruim een week geleden zat het dal nog op slot. Mochten er nog onverhoopt problemen zijn, dan kan men eventueel uitwijken naar Mölltaler of de Hintertuxer Gletscher.

Bron: tt.com

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...