Sölden nieuwe Gigijochbahn en Seilspleissen

 

Sölden nieuwe Gigijochbahn en Seilspleissen

De kabel op de nieuwe Gigijochbahn was vorige week gearriveerd en de werkzaamheden zijn gelijk begonnen, sterker nog ze zijn al klaar zo snel gaat dat. Maar we willen jullie nog wat foto’s laten zien van deze werkzaamheden.

De kabel dient natuurlijk vervoerd te worden en dat is een aardig transport. De kabel die op een soort van rol zit weegt maar liefst HONDERD TON. Ook hebben we begrepen dat dit de dikste kabel is die op dit moment op een lift zit, 62 mm maar liefst.

Dan gaan we even naar het Seilspleissen. We hebben het er al vaker over gehad maar we leggen het graag nog een keer uit. Seilspleissen is het aan “elkaar knopen” van de 2 uiteinden van de kabel. Nergens zie je een lasnaad. Maar hoe doen ze dat dan? We verwijzen daarvoor naar een eerder artikel. Daar staan ook video’s waar je het Seilspleissen kunt zien.

Maar het komt er kort op neer dat de 2 uiteinden door elkaar heen wordt gewikkeld. Dat is allemaal handwerk. In het geval van de Gigijochbahn stonden er zelfs 22 man over een lengte van 76 meter de kabel door elkaar heen te “weven”

Gigijoch Seilspleissen

Gigijoch Seilspleissen

Gigijoch Seilspleissen

Ook kregen we nog door dat op 1 meter kabel 15,12 kilo “rust”

Wij danken weer de firma Kogler voor de mooie foto’s

Kogler Seilbahnunternehmen

Summittravel728x90

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...