Sölden het skigebied in cijfers

Sölden Gaislachkogel

Gaislachkogel © Ötztal Tourismus Foto: Ernst Lorenzi

Sölden het skigebied in cijfers. Het skigebied van Sölden is groot. Een wintergebied en nog twee gletsjers. Ook was Sölden het decor van de 24e James Bond. Maar er is meer heel veel meer.

Sölden is alom bekend en is ook het enig skigebied in Oostenrijk met bergen boven de 3000 meter. Zij hebben er niet één maar drie namelijk de Gaislachkogl (3058 m), Tiefenbachkogl (3250 m) en Schwarze Schneid (3340 m) samen symboliseren zij de “BIG 3”. Buiten dit biedt deze regio veel meer namelijk een gevarieerde, sneeuwzekere pisteaanbod inclusief gletsjerskigebieden, de hypermoderne bergliften en de superlatieven. Daarnaast gratis skibuspendeldiensten en parkeerplaatsen, servicegerichte skiverhuurstations en geëngageerde skischolen maken de weg vrij voor onvergetelijke ski- en snowboardvakanties.

Het enorme skigebied blijft “beheersbaar” dankzij de interactieve skiroutekaart.

Sölden Giggijochbahn

Giggijochbahn © Bergbahnen Sölden Foto: Rudi Wyhlida

Aantal moderne liften

Aantal kilometer aan pistes

Berghutten binnen het skigebied

Sölden

Bergen hoger dan 3000 meter

Pistekaart

Met de interactieve pistekaart van het skigebied biedt Sölden een snelle en eenvoudige gids voor het gehele skigebied. Hier kan men duidelijk de status van liften, pistes skiroutes en meer vinden. De pistekaart is ook als scherm– of printbare versie te verkrijgen, naast dit is er ook een 3D versie.

Meer informatie over alles wat dit skigebied biedt ga naar Sölden.com.

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Oetztal banner fantastischoostenrijk 300x200px_205

Banner Oetzstal Sölden 300x200px_204

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...