Sölden Openingsweekend Alpine Skiën met 200 gasten

Sölden 1 oktober 2020
Sölden 1 oktober 2020 Rettenbachferner 17 en 18 oktober 2020 start Worldcup seizoen daar

Sölden Openingsweekend Alpine Skiën met 200 gasten maar niet zoveel als normaal. Normaal kijken naar de wedstrijden circa 30.000 mensen.

De eerste wedstrijd van het seizoen traditioneel in Sölden is normaal een evenement waar duizenden wintersportfans naar toe gaan, dit jaar is gezien de huidige situatie anders. Eerder werd gezegd dat er helemaal geen gasten erbij mochten zijn, maar nu is bekend dat er 200 “speciale  gasten” aanwezig zullen zijn.

Het aantal is lang niet de aantallen wat men normaal verwacht. In de jaren hiervoor werden in Sölden ongeveer 20.000 overnachtingen geteld rond de wereldbekerwedstrijden. In totaal wonen 30.000 mensen de evenementen bij, met een omzet tot vijf miljoen euro.

200 speciale gasten

Zoals bekend mogen er 200 “speciale gasten” aanwezig zijn bij de opening in Sölden, samen met de teams, staf en media vormen zij de vier veiligheidsbubbels tijdens dit evenement. Om contact met elkaar te mijden wordt iedereen verdeeld in kleurijke hoofd- en subbellen. Niemand is zonder een negatieve Covid-19 test welkom, voorafgaand aan het raceweekend zullen ook alle betrokkenen aan een coronatest worden onderworpen. Een speciale mobiele laboratorium zal voor de snelle test en uitslagen zorgen.

Wie deze “speciale gasten” zijn is onbekend.

Lees ook: Opening wereldbeker seizoen 2020 – 2021 in Sölden

Bron: ORF.at

Oetztal banner fantastischoostenrijk 300x200px_205

Banner Oetzstal Sölden 300x200px_204

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...