Sölden 50 cm sneeuw reuzenslalom afgelast

Solden reuzenslalom afgelast

Helaas kan de heren reuzenslalom in Sölden niet doorgaan. Op de Rettenbachferner is vannacht 50 cm sneeuw gevallen. De prognose was dat de rennen nog uitgesteld zouden worden tot 11 uur in de ochtend maar ook dat heeft geen zin.

We waren er al bang voor dat dit het scenario zou gaan worden. Net als vorig jaar is de heren reuzenslalom afgelast. Kwam het vorig jaar nog door de harde wind nu is de “spelbreker” de sneeuwval.

Even was er hoop op een begin om 11 uur maar de vooruitzichten waren dat het zou blijven sneeuwen. Sterker nog de sneeuwval zou alleen maar gaan toenemen. Ook de wind zou gaan aantrekken en het zicht zou slechter en slechter worden. Geen ideale omstandigheden om een race te laten plaatsvinden. Ook dient er aan de veiligheid van de skiërs te worden gedacht. Ook was het niet meer mogelijk sneeuw van de piste af te halen en dan wordt het moeilijk.

De organisatie heeft toen besloten het hele programma voor vandaag te cancelen. Zie ook de video van de ORF

Volgend jaar weer een start in Sölden en laten we dan hopen dat zowel de dames als heren het skiseizoen kunnen starten.

In het verleden was het zo dat als een race niet doorgaat dat deze dan niet meer ingehaald mag worden. Door een wijziging van regels is het mogelijk dat de race op de Rettenbachferner dit seizoen als nog ingehaald gaat worden.

Sölden FIS Skiweltcup

© Ötztal Tourismus

Overigens zal de sneeuwval voor veel Nederlanders erg welkom zijn. Volgende week is er op de gletsjer van Sölden een testweekend waar veel merken vertegenwoordigd zullen zijn. Zelf zijn we een week later aanwezig in Sölden (Winter Warm Up van het Nederlandse skimerk TURNER)  en zullen dan ook weer live berichten vanuit dit skioord.

Meer weten over Sölden. Neem eens een kijkje op de dorpspagina van Sölden. Klik HIER.

Turner Banner

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...