Sölden Reuzenslalom Heren AFGELAST

Sölden afgelast 29 okt 2017

We waren er al bang voor. Zie ons laatste bericht hierover van gisteren. DE reuzenslalom in Sölden is door de storm afgelast.

Het was een zeer duidelijke beslissing waar ook niemand wat tegen in zou kunnen brengen. Zekerheid voor de skiërs (maar zeker ook toeschouwers) staat voorop. En veilig de piste af kunnen gaan daar was geen sprake van. Toch zijn de reuzenslalomartiesten teleurgesteld want dit betekent ook dat er wedstrijd minder op het programma staat. Wel denkt de FIS in de toekomst daar toch wat aan te gaan veranderen…zodat in de toekomst wedstrijden die afgelast zijn toch ingehaald kunnen worden. Uitstel naar maandag kon niet omdat de reglementen dat verbieden. Tijd om daar eens verandering in te brengen toch?

Maar vanochtend was het al zware storm op de Rettenbachgletsjer. De FIS heeft snel duidelijkheid gegeven dat er in deze omstandigheden niet van start kon worden gegaan. Ook stonden de liften al stil en de weg naar de Rettenbachgletsjer was ook “gesperrt” Niemand mocht daar meer omhoog.

De eerste run zou om 10 uur moeten starten maar de wind blies met een snelheid van 100 km per uur. De voorspelling was ook dat de windkracht alleen maar toe zou nemen.

Voor de 3e keer is in Sölden een wedstrijd afgeblazen. De eerste was in 2006 vanwege extreem warmweer en de vele regen die er toen was gevallen. In 2010 was de wedstrijd niet doorgegaan vanwege mist en vandaag door storm.

De piste lag er in jaren niet zo goed bij als dit weekend. Op naar het volgende worldcup event dat gaat plaatsvinden in Levi, Finland. Daar kunnen we dan kijken naar de slalom voor heren en dames. Marcel Hirscher is er dan ook weer bij… die heeft nu niets gemist.

Solden 28 okt 2017

Gisteren zag het er nog zo uit…

Summit Travel Zoek en Boek

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...