Sölden skiën op twee gletsjers

Sölden

© Bergbahnen Sölden Fotograaf Christoph Nösig

Sölden skiën op twee gletsjers een unieke ervaring vanaf de herfst tot ver in de lente, skiën op brede en sneeuwzekere pistes ver boven de 2600 meter.

Zeg je Sölden dan zijn er veel dingen wat je te binnen kan schieten, twee daar van zijn de Rettenbach- & Tiefenbachgletsjer. Deze twee gletsjerskigebieden strekken zich uit tussen 2675 meter en 3250 meter boven zeeniveau en bevinden zich 34,5 pistekilometer die met elkaar zijn verbonden door een spectaculaire skitunnel. Ook in de zomer biedt de gletsjer uitstekende attracties: als excursiebestemming, wandelgebied of zelfs als mountainbike-paradijs.

De Rettenbach gletsjer biedt rode en zwarte pistes voor ambitieuze skiërs, terwijl de Tiefenbach gletsjer veel vlakker en zachter is voor beginners en licht gevorderden. De perfecte combinatie.

Sölden

© Bergbahnen Sölden Fotograaf Christoph Nösig

Open

Het gletsjergebied is sinds 10 september geopend, het betreft tot nu (5 oktober 2021) alleen de onderstaande liften en pistes. De liften, pistes en restaurants zijn geopend van 8:00 tot 16:00 uur.

  • 8EUB Schwarze Schneide I + II
  • 8EUB Tiefenbach
  • 6SK Seiterkar
  • SL Seiterjöchl
  • SL Karleskogl
  • Slopes 32, 33, 34 & 38

Voor de laatste informatie uit het skigebied ga naar: soelden.com.

Sölden

© Bergbahnen Sölden Fotograaf Christoph Nösig

Huidige Corona maatregelen

Sinds 13 september gelden de volgende regels om gebruik te mogen en kunnen maken op de gletsjers. Er geldt een verplichting tot dragen van een FFP2 masker voor alle personen vanaf 15 jaar, dit geldt in alle binnenruimtes en in de volledige toegangszones en tijdens het gebruik van overdekte bergliften (gondels, stoeltjesliften met bescherming tegen weersinvloeden)

Voor toegang tot restaurants is er een verplichte registratie en moet je een bewijs laten zien dat je gevaccineerd, getest of genezen ben.

Meer informatie: Sölden.com

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Oetztal banner fantastischoostenrijk 300x200px_205

Banner Oetzstal Sölden 300x200px_204

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...