Sölden sneeuwval op de gletsjers 8 november 2019

Sölden Rettenbachgletsjer

Sölden en wat een sneeuw vandaag op de pistes maar zeker ook op de Gletscherstrasse. Vandaag maar even er niet voor gekozen om met de eigen auto’s naar boven te rijden en dat was een goed keuze. Eenmaal aangekomen bij de Rettenbachgletsjer sneeuwde het als een malle.

Snel de ski’s ondergebonden en de lift in. Op de piste kwam je er al snel achter dat er zeker 30 tot 40 centimeter sneeuw was gevallen. Lekker door de poeder was dan ook wat we zijn gaan doen. Alleen is het bij een ritje gebleven. Uit voorzorg zijn de pistes gesloten en de liften zijn dichtgegaan. Ook kregen we de melding dat de gletscherstrasse gesloten was. Niemand kon meer naar beneden maar dat zou snel worden verholpen. Buiten waren wat knallen te horen want er moesten nog wat lawines afgeknald worden, Dat alles is allemaal veilig gebeurd. Om 14:15 werd het sein veilig gegeven. Niet dat de pistes open gingen maar de Gletscherstrasse was weer veilig genoeg om naar beneden te gaan.

Sölden met de bus Gletscherstrasse

Met zijn allen tegelijk met de skibus naar beneden is voor ons niet echt een uitvinding. Een uur later naar beneden gegaan, wel met de taxi want dat is even wat comfortabeler. Als je in een skibus geraakt en je moet bv de hele rit staan is niet echt een uitvinding.

Maar bekijk toch nog onze video van de dag, en we hebben ook de rit van de taxi vast gelegd. De chauffeur wilde vast voor donker weer thuis zijn 🙂

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Sölden Gletscherstrasse

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht