Warm met soms een onweersbui

Vandaag schijnt de zon tijd van tijd flink. Er zijn nog laatste restwolken maar deze lossen snel op. Rondom het middaguur schijnt overal de zon even flink en warmte de lucht snel op. Uiteindelijk wordt het 25 tot 31 graden. Daarmee hebben we de eerste tropische dag van 2019 te pakken! Later vanmiddag ontstaan ook enkele stapelwolken, vooral in het Oosten. In Karinthië kan een onweersbui ontstaan.

Morgen meer zon en nog hogere temperaturen, op veel plaatsen halen we de 30 graden. Vrijwel de hele dag blijft het flink zonnig en heet. Heerlijk zwembadweer dus. Aan het eind van de dag kan er een onweersbui in Voralberg en Tirol ontstaan.

Dinsdag onveranderd warm en zonnig. De kans op onweer neemt af en overal blijft het droog en zonnig.

Woensdag opnieuw veel zon en hoge temperaturen. De hittegolf hebben we dan op veel plaatsen al officieel gehaald. De kans op een onweersbui is in de middag groot in het oosten. Elders is pas aan het eind van de dag een lokale onweersbui mogelijk.

Donderdag wat onbestendiger maar nog altijd warm. De kans op onweer neemt verder toe.

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht