Soms loopt het weer net wat anders als verwacht….

Het leek allemaal zo zeker, na het weekend zou de wind volledig omdraaien naar het Noorden en koude lucht zou daardoor Oostenrijk bereiken. Maar helaas, de verwachting zat zo zeker in de modellen, maar is als sneeuw voor de zon verdwenen…

Ondertussen is het momenteel best aardig weer in Oostenrijk. In het Oosten schijnt de zon flink en is het heerlijk mild met temperaturen rond de 20 graden. In het westen hangt er meer bewolking en in Tirol was het vandaag zelfs erg bewolkt. Hier hangt een warmtefront, gekoppeld aan een groot lagedruksysteem op de oceaan. Er viel soms zelfs wat regen uit de bewolking.

Morgen is het warmtefront naar het Oosten weggetrokken en schijnt overal de zon flink. Her en der hangt er wat ochtendmist, maar deze lost snel op. We zitten in de milde lucht waardoor de temperaturen stijgen naar 19 tot 24graden. De 24 in oa het Inntal (föhn). In de middag neemt vanuit het westen de bewolking opnieuw toe en volgen er in de bergen enkele buien.

En het weekend verloopt verder wisselvallig met teruglopende temperaturen. Met een zuidwesterstroming wordt het niet al te koud, maximaal 14 tot 20 graden. Na het weekend is de prognose nog zeer onstabiel. Waarschijnlijk ontstaat er een nieuw hogedrukgebied nabij Oostenrijk, die ervoor zorgt dat de kou richting Oost-Europa ipv Oostenrijk gaat. We gaan het in de gaten houden, en als er meer duidelijkheid is melden we dat natuurlijk!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht