Spartan Race komt naar Zell am See

Spartan Race Zell am See Kaprun

Spartan Race Persconferentie in Tauern SPA Zell am SeeKaprun © Nikolaus Faistauer

Spartan Race komt naar Zell am See. Na de succesvolle wintereditie komt ook de zomereditie naar Zell am See Kaprun.

In september zullen meer dan 4000 deelnemers uit 21 landen de grootste serie hindernisbanen ter wereld proberen te overwinnen. Tijdens de Spartan Trifecta Race, die van 9 tot 11 september 2022 gehouden zal worden, zullen gasten en locals hun grenzen verleggen bij een van de grootste sporthoogtepunten in Oostenrijk! Tijdens de wintereditie konden er al verschillende afstanden afgelegd worden, dit is tijdens deze editie doorgevoerd.

Om de Spartaanse Trifecta-medaille te verdienen, moeten atleten echter drie van de kenmerkende steeplechase-races in een raceseizoen voltooien. Deze drie races zijn als volgt opgebouwd:

  • Spartan Sprint met 5 kilometer en 20 obstakels,
  • Spartan Super met 10 kilometer en 25 obstakels,
  • Spartan Beast met 21 kilometer en 30 obstakels,
  • Spartan Ultra met 50 kilometer en 60 obstakels.

Individuele deelname aan de respectievelijke races is ook mogelijk. Het nieuwe raceweekend werd officieel aangekondigd tijdens het persontbijt op 9 augustus 2022 in de Tauern SPA Zell am SeeKaprun.

“We zijn erg blij dat we naast de Winter Spartan Race nog een race in de hindernisbaanreeks hebben kunnen winnen. Fall’s Spartan Trifecta geeft ons een geweldige kans om het laagseizoen op te fleuren en zowel gasten als de lokale bevolking naar de startlijn te trekken. Onze diversiteit in de regio, het landschap en de infrastructuur zijn voorbestemd voor dit soort grote evenementen. Zell am SeeKaprun profileert zich opnieuw als de perfecte gastheer voor een groot evenement.” aldus Renate Ecker, toerismedirecteur Zell am SeeKaprun Tourismus.

De burgermeester van Kaprun Manfred Gassner is zeer verheugd dat dit evenement naar de regio komt, hij vind ook dat dit evenement een integraal onderdeel moet worden van hun grote evenementen. Ook prijst hij de lokale bevolking en landeigenaren zonder hen was dit niet mogelijk. Een succesvolle, eerlijke samenwerking aan alle kanten is erg belangrijk voor ons aldus de burgermeester.

Volgens de voorzitter van Tourismusverband Kaprun Christoph Bründl is er blij mee. Volgens hem heeft dit evenement een groot toeristisch potentieel voor ons om het naseizoen op te vrolijken.

Jong en oud

Door de verschillende afstanden is dit een evenement die door jong en oud gedaan kan worden. Naast de hierboven al vernoemde varianten  is er ook voor alle jonge Spartanen de Kids Open Heat. Hierin worden drie verschillende afstanden aangeboden.

Parallel aan de race is er het Spartan Festival dat voor vermaak buiten de races wordt verzorgd. Overigens komt het circus in de winter weer terug in Zell am See Kaprun.

Meer informatie ga naar Zell am See Kaprun en Spartan Race.

Bron: Zell am See Kaprun

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht