Spazierweg in Kufstein blijft wekenlang geblokkeerd na het vallen van rotsblokken

Op de wandelweg “Vorderdux” zijn donderdagavond twee grote rotsblokken gevallen van ongeveer vier bij vier meter groot. De weg is nu wekenlang afgesloten.

Na de enorme aardverschuiving van afgelopen donderdagavond op een wandelweg in Kufstein staat het vast: het getroffen weggedeelte dat leidt naar een binnenplaats en een herberg moet om veiligheidsredenen gedurende enkele weken afgesloten blijven.

Aardkundig geoloog Werner Thöny gaf vrijdag opdracht na een verkenning van het terrein per helikopter tot een tiendaags hellingonderzoek. “In de zwaar ruige rotswand heeft wortel begroeiing  ertoe bijgedragen dat er enorm veel water lekte. Dit heeft geleid tot materiële vermoeidheid in het rots massief,” zei Thöny.

Kufstein

Vanaf nu moet er twee keer per dag eventuele beweging op de helling worden onderzocht. Alleen als het rots gebied door de landdeskundigen als veilig is geclassificeerd kan met het herstel van de helling worden begonnen.

Tenslotte moeten de gemeentelijke weg en het parcours in het beschadigde gedeelte worden hersteld” zei districtskapitein Christoph Platzgummer uit Kufstein in een verklaring. De omliggende huizen bevinden zich niet in de gevarenzonde en blijven daardoor bereikbaar met de auto.

Het vallen van de rotsen vond plaats in het gebied “Vorderdux”.

Donderdagavond om 22.10 uur was het in de omgeving van de Hochwandweges en de oprit naar de Duxerweg – ook wel “Vorderdux” genoemd tot een rotsval gekomen.  Twee rotsblokken en keien, ongeveer vier bij vier meter groot, waren boven de weg losgekomen. Brandweerlieden en reddingswerkers doorzochten de omgeving maar konden al snel duidelijkheid geven dat niemand gewond is geraakt.

Ook kun je HIER een video bekijken.

Bron: TT.com

Snowworld banner Algemeen

(Visited 69 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.