Speciale Politie eenheid Cobra ingezet tegen 31 jarige dronken man die collega’s bedreigde in skihut

SkiWe;lt Choralpe

volgens Tiroler Tageszeitung zou het gaan om de hut op de Choralpe in Westendorf

Speciale Politie eenheid Cobra ingezet tegen 31 jarige dronken man die collega’s bedreigde in skihut

Vijf medewerkers van deze hut waren maar liefst bedreigd door deze dronken man. Het frappante is wel dat de bedronken man van 31 jaar ook in deze hut werkzaam was.

Cobra kon alleen maar op de plek van de hut komen met de gondel, met auto’s ernaar toe had geen zin, waarschijnlijk waren de helikopters ook op.

Het gebeurde allemaal in het skigebied van SkiWelt en dan ook op de Choralpe.

De werkdag van vijf medewerkers eindigde donderdagavond met een vreselijke schok in een hut in het skigebied “SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental Westendorf”. Daar kon een 31-jarige medewerker die om 2 uur ’s nachts meer dan genoeg alcohol had gedronken zich niet meer beheersen: hij bedreigde zijn collega’s tussen de 27 en 54 jaar met een mes en een pistool. De vijf mensen barricadeerden zich in een kamer en waarschuwden de politie.

Vanwege de toegenomen dreigingssituatie trokken naast de politiepatrouilles uit Westendorf en Kirchberg ook agenten van de taskforce Cobra West in. Omdat de hut niet met de auto te bereiken was, moesten de hulpdiensten met een gondel de berg op. Ter plaatse kregen de agenten vervolgens een merkwaardig beeld voorgeschoteld: de 31-jarige lag volledig dronken in slaap in zijn bed.

Kort na het ontwaken was de medewerker weer door het dolle.  Tijdens de arrestatie en het transport naar het dal gedroeg de man zich extreem agressief en verwondde hij zich in onbepaalde mate, waarna hij naar het politiebureau van Kitzbühel werd gebracht.

Een verhoor is tot op heden echter niet mogelijk geweest vanwege zijn sterke alcoholgebruik en zijn aanhoudende agressiviteit. Het vuurwapen bleek een op gas werkende revolver te zijn. De exacte gang van zaken is momenteel onderwerp van politieonderzoek. De 31-jarige kan echter aangifte verwachten bij het parket van Innsbruck.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dieters Sportshop Westendorf groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×