Spectaculaire beelden, afdaling Kitzbühel Red Bull Skydive

Hahnenkamm Hausbergkante

Spectaculaire beelden,afdaling Kitzbühel Red Bull Skydive

Parcoursinspectie op de Streif in Kitzbühel door Red Bull Skydive waar dit weekend de 81e editie start van de legendarische Hahnenkamm rennen. De meest prestigieuze race in de Alpine Ski World Cup ter wereld. Overigens vandaag (vrijdag 22 januari wordt de afdaling van Wengen daar ingehaald)

De Hahnenkammrennen is te vergelijken met Monaco voor de Formule 1. Ieder jaar komen tienduizenden mensen naar Kitzbühel om de beste skiërs ter wereld te zien. Dit is de race die jouw de geschiedenisboeken in schrijft en is zo beroemd dat ook hier ieder jaar de nodige beroemdheden hierna toe komen. Zo komt jaarlijks Arnold Schwarzenegger speciaal uit Amerika overgevlogen. (Helaas dit jaar dus niet, de reden zal wellicht bekend zijn) Deze race levert normaal gesproken altijd spectaculaire beelden op. Maar de eerste hebben we al waargenomen. Kijk maar eens aan het einde van dit bericht!

de Streif

Locatie de Streif

De afdaling tijdens de Hahnenkamm rennen wordt gehouden op de Streif. Dit is een piste op de Hahnenkamm die te bereiken is via de Hahnenkammbahn. De Streif wordt beschouwd als één van de meest uitdagende afdalingen ter wereld. De eerste race op de huidige Streif vond in 1937 plaats die door de Oostenrijker Thaddäus Schwabl werd gewonnen in een tijd van 3:53,1 minuten. Het huidige parcoursrecord werd in 1997 gevestigd door Fritz Stobl, die de finishlijn passeerde in een indrukwekkende 1:51,58 minuten

Nadat Red Bull eerder een geweldige documentaire maakte over de Streif besloot men nu om het parcours te verkennen. Niet op de latten maar geheel in style van Red Bull namelijk extreem. Dus werd de Red Bull Skydive hiervoor ingevlogen, dit leverde echt spectaculaire beelden op. Wie zou dit ook durven?

Programma

Door de huidige situatie zal de 81e editie van de Hahnekammrennen er anders uit gaan zien, zo zijn er net als alle andere races dit seizoen geen publiek aanwezig. Ook zijn er geen festiviteiten en zijn de maatregelen hoog. Eerst was bekend dat de races die officieel in Wengen plaats zouden vinden naar Kitzbühel zou gaan. Helaas is dat niet doorgegaan vorig weekend, in het dorp Jochberg (op een paar km van Kitzbühel vandaan) was een uitbraak van het Britse Coronavirus. De slalomwedstrijden werden weer verplaatst naar Flachau, maar gelukkig werd snel bekend dat de wedstrijden op de Hahnenkamm wel door kunnen gaan (dat was dus één weekend later). Het programma is als volgt:

  • Vrijdag 22 januari 2021 11:30 uur Afdaling (de in te halen afdaling Wengen)
  • Zaterdag 23 januari 2021 11:30 uur Afdaling Kitzbühel Hahnenkamm
  • Zondag 24 januari 2021 10: 20 uur SuperG

Meer informatie ga naar Hahnenkamm.com.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht