Spectaculaire weeromslag, morgen ruim 10 graden koeler

Het moment van de grote weeromslag is eindelijk hier, een venijnig lagedrukgebied boven Frankrijk trekkend naar Nederland zorgt ervoor dat de blokkade ontmanteld wordt. Dit lagedrukgebied gaat vanavond en komende nacht nog voor veel ellende in Nederland zorgen. Langs de kust komt er een orkaanwind te staan die voor veel schade gaat zorgen (omwaaiende bomen, etc.). Maar deze avond en nacht gaat ook voor spectaculair weer zorgen in Oostenrijk, want het bijbehorende koufront trekt deze avond via Voralberg Oostenrijk binnen.

Deze avond en komende nacht trekt het koufront West-Oostenrijk binnen. Voor dit front uit ontstaan talloze onweersbuien, sommige met hagel en windstoten. Ook wateroverlast behoort tot de mogelijkheden. De zwaarste buien vallen langs de Duitse grens, droog blijft het langs de hoofdkam. Elders in Oostenrijk is het nog droog en helder, daarbij is het nog lang zeer zwoel. In de Oostenrijkse hoofdstad komt het kwik niet onder de 25 graden.

Morgenochtend ligt het koufront over Salzburg en Oost-Tirol met een paar buien, soms een klap onweer. In Tirol en Voralberg regent het dan flink door bij temperaturen onder de 20 graden. In Karinthië en Stiermarken schijnt de zon van tijd tot tijd nog bij een temperatuur die snel oploopt.

Maar in de middag activeert het koufront opnieuw flink, vooral in Karinthië en Stiermarken gaat het flink spoken. Dit kunnen onweersbuien worden met een Amerikaans kaliber. Hier is de weeromslag wel het meest spectaculair. Tijdens buien is er kans op hagel (tot 5cm doorsnee) en windstoten. Rustiger zijn de buien in Nieder- en Oberösterreich. Achter het koufront raakt het bewolkt en regent het tijd van tijd.

Tirol en Voralberg zijn het hevigst afgekoeld, hier wordt de 20 nog maar met moeite gehaald. Dat is toch ruim 10 tot 15 graden koeler!

Het weekend brengt een weer herstel, een zwak tussenhoog zorgt voor een korte verlenging van het warme zomerweer. Zaterdag is er nog veel bewolking en verspreid over Oostenrijk een enkele bui. Bij 21 tot 27 graden een stuk aangenamer. Maar zondag is het weer tropisch warm, ook maandag nog een zonnige en warme dag. Tot een nieuwe hittegolf komt het niet, want de weeromslag gaat vanaf dinsdag verder. Het wordt koeler en wisselvalliger.

Kijk uit met de buien de komende 24uur!

Jeroen Elferink

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht