Sport in de maand mei Zell am See – Kaprun

Met de wisselende weersverwachting maakt Oostenrijk zich stap voor stap op voor het voorjaar. En daarmee komen ook de mogelijkheden voor andere buitensporten weer op gang. De maand mei gaat dan ook direct goed van start met een aantal topevenementen op sport gebied. Een gezellig dagje uit als toeschouwer, of een fysieke uitdaging als deelnemer. Lees mee wat er op de agenda staat!

Ski & Golf World Championship

Golf Ski WK

Een ingenieuze combinatie van sport en sport: kick-off met reuzenslalom op de Kitzsteinhorn en op de volgende dagen een golftoernooi op de golfbaan Zell am See-Kaprun. Een gigantische slalom op de Kitzsteinhorn-gletsjer opent de kampioenschappen, gevolgd door twee rondes golf in Zell am See. Voor het resultaat van de ski-race wordt het aantal slagen van de twee golfrondes toegevoegd in een combinatiescore. Je maakt weinig kans, als maar één van de sporten goed beheerst. Een evenement voor alleskunners dus. In de afgelopen jaren stonden talrijke sportberoemdheden zoals Kalle Palander, Bode Miller, Thomas Sykora, Björn Einar Romören, Reinfried Herbst en Werner Franz aan de start. Het evenement word georganiseerd van 8 mei 2019 tot 12 mei 2019.

Sportalpen Triathloncamp

Of je nou eindelijk de durf hebt om je eerste triatlon te volbrengen, of voor diegenen die al ervaring hebben, maar aan hun techniek willen werken. Voor allen is er van 9 mei tot 12 mei de kans in het Sportalpen Triathloncamp in de WM Regio Zell am See Kaprun. Of het nu een trainingssessie is, voor de lol of als een concrete voorbereiding op een wedstrijd: dit triatlonkamp biedt een unieke gelegenheid om de WM Region Zell am See Kaprun en zijn sportieve voordelen van naderbij te bekijken. Sport van de bovenste plank!

Women’s Trail

Dit unieke Women’s Trail Run Weekend zal voor de vierde keer van 17 mei tot 19 mei 2019 weer worden georganiseerd. Net als in de andere jaren begint dit sport evenement op de vrijdag met de nachtelijke run, een avontuur met uitzicht op de in het donker gehulde Zeller See. Een race welke ook perfect is voor een sportieve familie uitdaging. Op zaterdag en zondag gaan we door met de volgende rondes. De keuze welke route je loopt als deelnemer kan heel spontaan ´on trail´ geschieden. In dit evenement gaat het om de ervaring en gezelligheid, met een competitie gericht tintje natuurlijk.

Meer informatie over deze en andere evenementen in de regio van Zell am See Kaprun, is te vinden op de website van het Tourismus bureau onder de kalender

Heel veel sport plezier bij de start van de lente!

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×