Sportchalet Viehhofen Schaatsteam

Team Sportchalet Viehhofen
Team Sportchalet Viehhofen

FANtastisch nieuws van het Sportchalet Viehhofen. Op 8 oktober 2020 presenteerde zij met veel trots het Sportchalet Viehhofen schaatsteam.

En gebrek aan ambities hebben de Rotterdamse Maaike van der Valk, telg uit het beroemde horecageslacht, en haar man Joost Smit, zelf in het verleden succesvol shorttracker niet. De debutant in de hoogste divisie van het marathonschaatsen heeft voor het komende seizoen als voornaamste ambitie het behalen van één of meer podiumplaatsen.

Het team bestaat uit zes leden en heeft naast drie debutanten ook ervaren mannen die al op het podium hebben gestaan en die, na jaren ‘in dienst van’ te hebben gereden, nu voor eigen kans kunnen gaan.

Teamleden

De leden, staf en sponsoren werden 8 oktober voorgesteld in Hotel Ridderkerk, het team wat het streven naar ereplaatsen op kunst- en natuurijs in daden moeten omzetten bestaan uit.

  • Ploegleider Mario Donker,
  • trainer Kurt Wubben,
  • Tom den Heijer (Gouda),
  • Christiaan Hoekstra (Leiden),
  • Marc Middelkoop (Culemborg),
  • Niels Overvoorde (Delfgauw),
  • Wabe de Rooij (Alphen aan den Rijn),
  • Timo Verkaaik (Gouda).

“Wij ontvangen door het jaar heen naast gewone toeristen ook veel sportteams die bij ons trainingskampen beleggen en daardoor bijdragen aan de sportieve sfeer in onze appartementen. Net als de sport hebben ook wij het als horecabedrijf in Oostenrijk lastig in deze coronatijden. Maar juist nu moeten we een overlevingsstrategie zien te vinden voor de toekomst. Daarom steunen we dit ambitieuze schaatsteam, dat net als wij in tijden van tegenwind vol doorzet.” Aldus Maaike van der Valk.

Wij van FANtastisch Oostenrijk wensen zowel het team als Maaike en Joost heel veel succes, mogen er maar veel podiums gevierd worden. Wie weet wel op de Weissensee in Oostenrijk!

Een droom

Maaike en Joost begonnen in 2018 aan een groot avontuur, hun droom was vertrekken naar Oostenrijk. Januari 2018 was het zo ver,  tijd om hun droom werkelijkheid te maken, zij hadden een pand gevonden en een businessplan. Het pand wat Maaike en Joost eerst op het oog hadden bracht hun geen geluk. Het aanbod werd afgewezen en men kon opzoek naar een nieuw pand. Dit vonden zij en konden eindelijk hun droom verwezenlijken. In juli 2018 verhuizen zij samen met hun twee kinderen naar Viehhofen.

Sportchalet Viehhofen

Op 30 juni kregen Maaike en Joost de sleutel van Haus Alpenrose en kon het verbouwen beginnen met als doel opening op 1 december 2018. Het oude Haus Alpenrose kreeg een nieuwe naam en logo. Vanaf nu is het Sportchalet Viehhofen, een chalet met 12 appartementen voor 2 tot 7 personen met een eigen keuken en badkamer. Ook heeft het chalet een gezellige stube op de begane grond, een verwarmd schoenenrek in het skiruim en veel meer.

Op het forum van onze collega’s hebben Maaike en Joost een soort dagboek bijgehouden, voor meer informatie of om een appartement te boeken ga naar Sportchaletviehhofen.com of bezoek hun Facebookpagina.

Sportchalet Viehhofen
Sportchalet Viehhofen

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...