Het sprookje van Kitzbühel Olympische Spelen

Het sprookje van Kitzbühel Olympische Spelen

Olympische Spelen Kitzbühel

© Harald Angerer

Het is alweer 20 jaar geleden dat Kitzbühel de Olympische Spelen (2006) naar dit fijne dorp wilde halen.

De toenmalige directeur van de VVV vertelde destijds. Als Innsbruck niet wil dan doen wij het maar. Gezamenlijk met de burgemeester en de skiclub van Kitzbühel had men hele grote plannen. Op 11 maart 1997 kwamen deze plannen naar buiten en al op 28 maart 1997 werd het al goedgekeurd in de Gemeenteraad. Zo snel kan dat dus gaan.

Michael Huber en Wolfgang Saldo werden ingezet. Michael Huber is de huidige voorzitter van de Skiclub Kitzbühel en de chef van de Hahnenkammrennen. In de Hannenkammstrasse had men een buro en daar zijn nog steeds de Olympische Ringen te zien.

Ook werd Toni Sailer ingezet. De sporter van de Eeuw had een enorm aanzien in de skiwereld.

Maar niet alleen in Kitzbühel zouden de wedstrijden gaan plaatsvinden. De hele regio zou er van mee kunnen profiteren. Om maar wat te noemen. Skiwedstrijden voor de Dames in Westendorf, Biathlon hoe kan het ook anders in Hochfilzen, Snowboarden in Fieberbrunn, Eishockey in Wörgl, Schaatsen in Innsbruck en in Igls Bobsleeën, Rodelen en Skeleton. Maar natuurlijk veel meer skisport op de Hannenkamm natuurlijk.

Het Olympische dorp zou in Oberndorf worden gebouwd. Het idee was ook om het dorp weer af te breken in 3 maanden tijd. Tevens lag er een idee om juist dit dorp te bouwen van karton en glas. Erg vooruitstrevend. Maar helaas is er niet gekozen voor Kitzbühel. De politiek heeft zich ermee bemoeit en die wilde dat een regio uit Karinthië mee ging doen vanuit Oostenrijk.

Het hele idee om de Olympische Spelen naar Kitzbühel te halen is helemaal van tafel en men ziet dat ook niet meer terugkomen?.helaas.

Tiroler Tageszeitung

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×