St Johann De Eichenhofbahn, komt hij dan nu wel?

St Johann De Eichenhofbahn, komt hij dan nu wel?

St Johann Eichenhof

Eigenlijk zou hij nu al moeten draaien, maar helaas is dat mislukt. De Eichenhofbahn in St. Johann in Tirol zal de twee oude sleepliften, Eichenhof I + II, vervangen voor een 10-persoons gondel. De nieuwe lift is nog nooit zo dichtbij als nu geweest, de lift is zo dichtbij dat komende weken bekent wordt gemaakt wanneer de bouw gaat beginnen.

Het hele project rondom de nieuwe baan is al afgelopen zomer begonnen met het uitbouwen van de zogeheten ?Beschneiungsanlage?. Hierdoor kunnen nu de pisten 4a en 4c kunstmatig besneeuwd worden. Piste 4b ontbreekt nu alleen nog in dit rijtje, maar voor die afdaling moet eerst nog een spaarbekken (speichersee) worden gebouwd.

Waarom de lift vorig jaar niet al gebouwd is heeft te maken de financiering, de bergbanen kregen die niet rond. Maar nu heeft de bergbaan de Zweedse investeerder ?Skistar? die 50 miljoen euro beschikbaar stelt voor onder andere het project Eichenhof.

De plaatsen voor de stations zijn inmiddels bekend, die staan aangegeven in de onderstaande afbeelding. Hoe de baan exact loopt is nog niet bekend en wie de baan gaat bouwen is ook nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal dat komende weken ook bekend worden. (Er zijn geruchten dat Leitner de baan gaat bouwen)

St Johann Eichenhof
Als de Eichenhofbahn komt betekend dat, dat dit de laatste week is van Eichenhof I en van de Eichenhof II. Tot slot nog een filmpje van de Eichenhof om te laten zien hoe die er nu nog uit ziet.

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×