St Johann Eichenhofbahn komt nu echt

St Johann Eichenhofbahn komt nu echt

St Johann Eichenhof

St Johann Eichenhofbahn komt nu echt. Het is zo ver, na lang te hebben bericht over het Project Eichenhof in St. Johann, lijkt het nu helemaal zeker te zijn dat de Eichenhofbahn in 2017 komt. Mede dankzij de investeerder Skistar is het nu mogelijk om de twee uit 1977 stammende sleepliften te vervangen door een 10 persoonsgondel. Daarbij wordt er ook verder geïnvesteerd in de kunstsneeuw.

Het heeft even geduurd, maar nu is het echt zeker dat de bouw komend voorjaar kan beginnen. De nieuwe Eichenhofbahn start ongeveer 120 meter ten oosten van Hotel Kaiserfels. Dat is ongeveer op dezelfde plaats als nu, maar dan nog wat meer naar links (vanaf de straat af gezien) De lift krijgt 2 middenstations, een bij Restaurant Grander Schupf en een op de plek waar de huidige sleeplift Eichenhof II eindigt. Het top station is dan op de Harschbichl.

De nieuwe Eichenhofbahn zal de nieuwe hoofd-lift worden van het gebied en daarmee eigenlijk de oude Harschbichlbahn een soort van vervangen. De Harschbichlbahn ligt midden in het dorp en dat is niet handig voor alle dagjesmensen en bussen. De Eichenhoflifte liggen buiten het dorp en zijn goed bereikbaar. Bovendien is er daar veel parkeerruimte, dus de ideale opstap voor mensen van buiten het dorp van St. Johann.

De St. Johanner Bergbahnen willen ongeveer 20 miljoen euro investeren in de nieuwe Eichenhofbahn. De financiering voor de nieuwe Gondelbahn staat vast. Deze lift is mogelijk gemaakt door de nieuwe investeerder Skistar, onder andere bekend van Åre en Hemsedal.

Meer sneeuwzekerheid door een verbeterde Kunstsneeuwproductie

Buiten het Eichenhof project om wordt er dit jaar nog geïnvesteerd in de Beschneiung. In het Speicherteich (spaarbekken) Schlosserbergsee wordt een koelinstallatie gebouwd. Daarbij worden de sneeuwkanonnen vernieuwd en wordt het netwerk gedicht. Of dat betekend dat er meer pistes besneeuwbaar worden weten we nog niet. Uiteindelijk moet men met deze investeringen nog effectiever het hele gebied kunnen besneeuwen. En hoe het verder zit met de geplande Speichersee bij de Eichenhof en daarbij de beschneiung van de Sportivabfahrt, weten we ook nog niet.

Zodra er meer nieuws is vanuit St. Johann berichten we hier over….maar nog een jaar met onderstaande lift. Komend jaar dan maar afscheid nemen ?

Eichenhoflift

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

5 reacties

  1. Bastiaan schreef:

    Wanneer kom nou de lift der liften de verbinding met Kitzbuhel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht