St. Johann in Tirol Groen licht voor Eichenhof II

St Johann eichenhof 2

Het laatste deel van het vernieuwingsproject rond de Eichenhof in St. Johann gaat van start. Gisteren kwam er groen licht om met de bouw van een nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift te beginnen. De ombouw van het Eichenhofgebied tot een moderne en familievriendelijke opstap in het skigebied, kan nu eindelijk zonder obstakels beginnen.

Afgelopen donderdag (17-8-17), was de vergunning voor de nieuwe stoeltjeslift officieel rond. Deze lift vervangt de oude sleeplift Eichenhof II. De stoeltjeslift sluit aan op de nieuwe 10-persoonsgondel, die de Eichenhof I vervangt. De stoeltjeslift zal beginnen bij het restaurant Grander Schupf en net iets boven het bergstation eindigen van de oude sleeplift.

Het is belangrijk, om een comfortabele aansluiting op de Gondelbahn Eichenhof te verzekeren. De tijd om het project om te zetten (tot het winterseizoen, red.) is kort, maar absoluut mogelijk. Hiervoor is de juiste coördinatie en volledige inzet van alle betrokkenen nodig.

Manfred Bader, Geschäftsführer Skistar St. Johann

Modernste Techniek

De lengte van de lift is 1630 m, met een hoogteverschil van 445 m. Met een snelheid van 6 m/s brengen 55 6-persoonsstoeltjes, met kap, je naar boven. De capaciteit van de lift verdubbeld van 1200 personen per uur naar 2400 personen per uur. Net als de Gondel, wordt deze lift gebouwd door Leitner.

De nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift bevat de nieuwste techniek. De bovenste pisten van de Eichenhof, behoren tot de mooiste van het gebied en we verheugen ons, om onze gasten in de toekomst een comfortabele opstap te kunnen bieden.

Markus Frankhauser, Betriebsleiter en verantwoordelijk voor de bouw

De andere projecten in het Eichenhofgebied, zijn al sinds mei 2017 aan de gang. Zoals wij al eerder hebben bericht, wordt er een nieuw spaarbekken gebouwd, krijgt de Sportivabfahrt sneeuwkanonnen en wordt de Eichenhof I vervangen voor een 10-persoonsgondelbahn. Ook wordt de parkeerplaats in het dal vergroot.

St Johann Eichenhoflift 2

Fotoi Toine Veenhuis

Familievriendelijk Skigebied

Skistar heeft de visie, om het skigebied St. Johann tot het meest familievriendelijke skigebied te maken. De uitbereiding van de Eichenhoflifte is een belangrijke stap in deze richting. De gondel maakt het voor kinderen, beginners en skischolen mogelijk een gemakkelijke en zeer comfortabele opstap in het gebied te hebben.

Alle skischolen van het skigebied worden komende winter  met Valle, de sneeuwman, de kinderen enthousiast maken voor het skiën. Valle’s skischolen garanderen de hoogste kwaliteit en beste zorg voor kinderen. Het wekelijkste programma met de geliefde sneeuwman zal voor de kinderen veel vermaak brengen.

Webcam Eichenhof II

[block]3[/block]

Bron: Persbericht

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht