St Johann in Tirol 1200 meer skiërs per dag

St Johann in Tirol Eichenhoflift 1

Zeer positief nieuws vanuit St Johann in Tirol. Maar liefst 1200 skiërs per dag heeft St Johann meer ontvangen het afgelopen seizoen in het skigebied.

Wat zou de oorzaak zijn dat meer skiërs die gebied weten te vinden?

Dit alles heeft te maken met de modernisering van het gebied. De nieuwbouw van de Eichenhofliften hebben hier zeker aan bijgedragen. Ook zijn er meer sneeuwkanonnen ingezet zodat het gebied nog sneeuwzekerder is en aan natuursneeuw was er het afgelopen skiseizoen zeker geen klagen.

Gemiddeld kwamen er op topdagen,de afgelopen seizoenen, circa 5300 mensen in dit gebied. Dit seizoen zijn dat er zo’n 1200 meer. Dat gaf ook wel wat probleempjes….

St Johann in Tirol Eichenhoflift 2

We spreken dan van een parkeerprobleem. Meer mensen dat betekent ook dat er meer mensen met de auto komen. Zelf hebben we dit o0k op een drukke dag mogen ervaren. Voor de gemeente en Bergbahnen een redelijk probleem ook al omdat het skigebied toch wel wat inkomsten hierdoor misloopt. Lokale bevolking maar ook gasten wijken ook uit naar omliggende gebieden.

De burgemeester heeft het probleem van de parkeerplaatsen ook tot zich genomen. Er zijn inmiddels in het seizoen al 200 extra parkeerplaatsen bij gecreëerd. Met grondeigenaren is men nog in gesprek om nog meer te realiseren.

Ook is men bezig om het skibus systeem verder te perfectioneren. Hoe men dit precies gaat doen dat gaan we later nog horen. Ook zullen hiervoor besprekingen worden gevoerd met de VVV van St Johann.

Afgelopen jaar is er in dit skigebied voor 18 miljoen geïnvesteerd. Skistar heeft 68% van de aandelen in handen en dit bedrijf heeft er voor gezorgd dat er behoorlijk geïnvesteerd is.

PS we zijn het seizoen 2017/18 een aantal malen in het skigebied aanwezig geweest. We willen jullie onderstaande video’s dan ook nogmaals laten zien. Bij Kaiserwetter een video update van eind december 2017 en de afdaling Eichenhof in beeld.

Summit Travel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...