St Johann in Tirol en Eichenhof

St Johann in Tirol en Eichenhof

St Johann en de Eichenhof, hebben we dan toch te vroeg gejuicht?
De Eichenhof pistes hebben eindelijk sneeuwkanonnen gekregen. En die zijn ook erg nodig, vooral met de huidige weersomstandigheden. De kanonnen hebben ook volop gedraaid daar. Hierdoor is nu ook de Eichenhof I open met piste 4c. Tevens is er nu een grote oefenweide open. Maar waarom is de Eichenhof II nu niet open? Zie daarvoor eerst maar eens de onderstaande afbeelding.

St Johann Eichenhof

Ja inderdaad er ligt gewoon een mooie smalle witte baan. Daar kun je toch wel op skiën? Ja dat kan gewoon, maar toch is de piste dicht. De reden hiervoor is dat de kunstsneeuw niet de sleeplift kan bereiken. Een sleeplift heeft namelijk ook sneeuw nodig. Uiteindelijk zijn ze dus nog steeds afhankelijk van natuursneeuw. Hier uit kun je dus afleiden dat een nieuwe lift harder nodig is dan gedacht.

St Johann Eichenhof

En die nieuwe lift, de 10er Eichenhofbahn, is heel dichtbij. De plaatselijke media bericht over een bouwstart in de lente. De investeerders uit Scandinavië zullen die lift gaan financieren. Dat betekent dus dat we uitgebreid afscheid moeten gaan nemen van de sleeplift ?

We sluiten af met een filmpje van de Eichenhofliften (van afgelopen seizoen) en nog met wat foto’s van de sneeuwkanonnen.

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×