St Johann in Tirol Ingezonden bericht

St Johann in Tirol Ingezonden bericht

St Johann in Tirol, we hebben een ingezonden stuk gekregen van Roel Hilhorst die zijn basiskamp heeft opgeslagen in St Johann in Tirol en vandaar uit de verschillende gebieden bezoekt die gekoppeld zijn aan de Allstar Card.

“Ik maak absoluut geen reclame voor dit gebied, daar doe ik niet aan. Ik wil jullie, de wintersporters een tip mee geven. Op dit moment zijn de sneeuw condities in de alpen gewoon slecht. We moeten op smalle baantjes skiën met heel veel mensen.

Afgelopen maandag was ik in Kitzbühel en daar was het gewoon overleven. De pisten waren ijzig en druk. We hadden bewust gekozen voor Kitzbühel, want we dachten dus dat het er juist heel goed was.

Vanuit de Maierlbahn heb je een uitzicht op een stukje van het skigebied van St. Johann (ja dit is het bruggetje) en we vroegen ons af of het daar wel druk zou zijn. Er zijn maar een paar pistes open, dus daar zullen waarschijnlijk niet veel mensen op af komen.

De volgende dag staan we dan voor de ingang van de gondel en er valt ons gelijk één ding al op: er is NIEMAND! Als we het midden station verlaten wordt de eerste piste zichtbaar (1a, die wij graag de A1 noemen ? ) en die lag er echt geweldig bij.
St Johann

Na een aantal afdalingen te hebben gedaan zijn we tot de conclusie gekomen dat je hier misschien wel de beste condities hebt van de Kitzbüheler Alpen. Dit is vooral te danken aan de ligging van de pistes, want die liggen in de schaduw. Wel is de kwaliteit van de afdalingen ’s middags wat minder, omdat het ’s middags drukker wordt. Maar met deze sneeuw moet je ook vroeg gaan skiën.

Dus…ben je in de buurt en hou je van mooie rode racebanen, dan ben je op je plek in St. Johann.

Tot slot dan nog een filmpje, een update die de situatie laat zien”

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×