St Johann in Tirol heeft een Lourdesgrot

St Johann Lourdesgrot

St Johann in Tirol heeft een Lourdesgrot

We hebben al eens geschreven over de Gmailkapelle en dat heeft niets te maken met e-mail of iets dergelijks maar gaat over een mooie route naar een nog mooiere Kapel. Lees dit HIER nog maar eens na.

Maar St. Johann in Tirol heeft ook de Lourdesgrot. De Lourdesgrot ligt aan de Niederkaiserkamm, net onder de Gmailkapelle. In een inham van een grote rots heeft een inwoner van St Johann een mariabeeld geplaatst. Hij heeft dit gedaan na zijn pelgrimstocht en het verhaal is ook zo dat hij genezen is. Als dank heeft hij een mariabeeld geplaatst.

Dit verhaal  gaat terug naar 1956 toen een inwoner van St Johann in Tirol een bedevaart naar Lourdes maakte om te genezen van zijn ziekte. Als hij zou worden genezen, beloofde hij de moeder van de heilige Maria om een Lourdesgrot te bouwen in zijn thuisland. De plaats bij de Gmail-kapelle is een heel speciale “Platzl” en dient nu voor veel wandelaars een mooie wandeltocht.

bron: St Johann in Tirol

St Johann in Tirol Banner Zomer 1000x600

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...