St Johann in Tirol heeft een Lourdesgrot

St Johann Lourdesgrot

St Johann in Tirol heeft een Lourdesgrot

We hebben al eens geschreven over de Gmailkapelle en dat heeft niets te maken met e-mail of iets dergelijks maar gaat over een mooie route naar een nog mooiere Kapel. Lees dit HIER nog maar eens na.

Maar St. Johann in Tirol heeft ook de Lourdesgrot. De Lourdesgrot ligt aan de Niederkaiserkamm, net onder de Gmailkapelle. In een inham van een grote rots heeft een inwoner van St Johann een mariabeeld geplaatst. Hij heeft dit gedaan na zijn pelgrimstocht en het verhaal is ook zo dat hij genezen is. Als dank heeft hij een mariabeeld geplaatst.

Dit verhaal  gaat terug naar 1956 toen een inwoner van St Johann in Tirol een bedevaart naar Lourdes maakte om te genezen van zijn ziekte. Als hij zou worden genezen, beloofde hij de moeder van de heilige Maria om een Lourdesgrot te bouwen in zijn thuisland. De plaats bij de Gmail-kapelle is een heel speciale “Platzl” en dient nu voor veel wandelaars een mooie wandeltocht.

bron: St Johann in Tirol

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×