St Johann in Tirol heeft een Lourdesgrot

St Johann Lourdesgrot

We hebben al eens geschreven over de Gmailkapelle en dat heeft niets te maken met e-mail of iets dergelijks maar gaat oevr een mooie route naar een nog mooiere Kapel. Lees dit HIER nog maar eens na.

Maar St Johann heeft de Lourdesgrot. De Lourdesgrot ligt aan de Niederkaiserkamm, net onder de Gmailkapelle. In een inham van een grote rots heeft een inwoner van St Johann een mariabeeld geplaatst. Hij heeft dit gedaan na zijn pelgrimstocht en het verhaal is ook zo dat hij genezen is. Als dank heeft hij een mariabeeld geplaatst.

Dit verhaal  gaat terug naar 1956 toen een inwoner van St Johann een bedevaart naar Lourdes maakte om te genzen van zijn ziekte. Als hij zou worden genezen, beloofde hij de moeder van de heilige Maria om een Lourdesgrot te bouwen in zijn thuisland. De plaats bij de Gmail-kapelle is een heel speciale “Platzl” en dient nu voor veel wandelaars een mooie wandeltocht.

bron: St Johann

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht