St Johann in Tirol Mountainbike Trail Harschbichl

St Johann in Tirol Mountainbike Trail Harschbichl. We kregen een ingezonden bericht en video van Marco Ariesen. Hij wil graag zijn verhaal kwijt over het mountainbiken in St. Johann in Tirol en dan met name bij de Harschbichl.

“Al enkele jaren nam ik mij voor mijn mountainbike mee te nemen mocht ik in de zomer naar mijn Oostenrijkse vrienden in Erpfendorf gaan. Dit jaar ging het er dan van komen, ik heb een dakkoffer gekocht waar ik niet één maar twee fietsen in kon frommelen (was het echt een dakkoffer?)

Na enkele mooie fietsroutes te hebben gereden met mijn zoontje van 11 ging ik op zoek naar het ruigere werk. Een paar kilometer van Erpfendorf ligt het bekende St Johan in Tirol en hier zou een leuk parcours liggen.

St Johann in Tirol Harschbichl Kitzbüheler Horn

Ik kwam uit bij de Harschbichl Bike Trail en begreep dat we met de gondel naar boven moesten om vervolgens naar beneden te knallen. “Is het iets voor hem?” Ik wees naar Mini-Me Joost die naast mij stond te glunderen. Het kwam er op neer dat je in je eigen tempo kan rijden, dus we besloten het te doen. Maar ja, één rit, een drie-ritten of een dagkaart? Een rit is weinig omdat je op een onbekend pad rustig aan doet, ik ben voor de drie ritten gegaan.

Ondertussen zagen we goed ingepakte downhillers bij de kassa staan met bijna motorpakken aan. Ook kwam er een jonge knul in de rij staan met z’n arm open, Joost keek mij aan en begon te glunderen. Gewapend met een helm, t-shirt, korte broek en fietspas liepen we weg van de kassa.

We stapten in een gondel en de twee mtb’s werden er aan gehangen, net als bij de ski’s in de winter. Na het eerste ritje naar beneden (ik bleef netjes achter Joost) smaakte het voor mij naar meer. Voor Joost was het net iets te veel, hij was een keer gevallen (gelukkig niet hard en geen verwondingen) en z’n handen deden zeer van het remmen.

Inmiddels stonden er een Duitse vader en een 8-9 jarig meisje met gehuurde e-bikes onder aan de berg, ze wilde de trail ook pakken. Ik vroeg hem of ze dit vaker hadden gedaan want het is niet bepaald een ritje in de achtbaan. Hij vertelde mij dat ze naar boven gingen fietsen en rustig naar beneden wilden.

Ok, ik had ze gewaarschuwd..

Samen zijn Joost en ik nog een keer naar boven gegaan waar hij besloot liever in een gondel naar beneden te gaan, een verstandig besluit. De gondelmannetjes deden even moeilijk want het was toch echt de bedoeling dat je naar beneden ging fietsen. Toen ik uitlegde dat het een tandje te hoog was en dat de vermoeidheid bij hem had toegeslagen ging men akkoord met een retourtje : )

Zo, dit was papa zijn kans om iets sneller naar beneden te trappen, van trappen is niet veel sprake want de zwaartekracht doet het meeste werk. Wat een toffe baan is het toch. Onderweg naar beneden kon ik mijn zoontje horen roepen, hij kon mij af en toe tussen de bomen door volgen.

Ook de Duitse vader met ’t meisje kwam ik ergens halverwege tegen, lopend… Where’s your son? Vroeg hij. 15 minuten na de start waren Joost en ik nagenoeg tegelijk weer bij de kassa. Ik was er ook klaar mee, dood moe en pijn in de handen van het remmen. Nog een derde keer gaan was voor deze papa net iets te veel.”

St Johann in Tirol Harschbichl Trail

Marco bedankt voor jouw bijdrage.

St Johann in Tirol Banner Zomer 1000x600

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...