St Johann in Tirol, Skistar biedt aandelen bergbahnen te koop aan!

St Johann in Tirol

St Johann in Tirol, Skistar biedt aandelen bergbahnen te koop aan!

Erg verrassend nieuws vanuit St Johann in Tirol. Skistar, een Zweeds bergbahnbedrijf, dat in 2016 zo n beetje de bergbahnen van St Johann in Tirol hebben overgenomen gaan nu de aandelen die ze hebben te koop aan bieden. Wil je eigenaar van een skigebied worden dan is dit je kans.

Sinds de bergbahnen van St Johann in Tirol in handen zijn gevallen van Skistar zijn er absoluut hele goede verbeteringen merkbaar in het gebied. Onder andere de Eichenhof (2 liften) is namelijk in de tussentijd helemaal vernieuwd. Meer comfort is er gekomen in het gebied.

We hebben begrepen dat de Zweedse meerderheidsaandeelhouder zijn  aandelen in de St. Johanner Bergbahnen zo snel mogelijk van de hand wil doen. De coronapandemie overschaduwt momenteel het binnenlands toerisme, het  is ook onzeker wanneer het winterseizoen kan beginnen dit jaar. In St. Johann gaat het nu ook over de toekomst van de bergbanen. Jaren geleden kwamen ze in financiële moeilijkheden, in 2016 sloot een van ’s werelds grootste exploitanten van skigebieden, het Zweedse bedrijf SkiStar, zich aan bij de St. Johann-bergbanen. Door een kapitaalverhoging van tien miljoen euro over te nemen, heeft SkiStar 68,38 procent van het aandelenkapitaal van de naamloze vennootschap overgenomen.

Na vier jaar kondigt Skistar dan heel verrassend hun vertrek aan. Er is dus weer onzekerheid in St. Johann, de hotelbranche is onrustig. De horeca had juist weer vertrouwen in een opleving. De afgelopen jaren is er in deze regio geïnvesteerd. Het skigebied zou immers vooral als bestemming voor gezinnen op de markt moeten worden gebracht (en dat is het overigens nog steeds zo)

St Johann Wildenkaiser

SkiStar heeft zijn aandelen al aangeboden aan binnenlandse kabelbaanbedrijven en een internationaal adviesbureau heeft de opdracht gekregen om een ​​koper te zoeken. Het skigebied omvat 17 kabelbanen en liften en heeft 43 kilometer piste. Achter de schermen zouden zelfs regionale politici de wens hebben uitgesproken voor een ondernemersfusie met de Kitzbüheler Bergbahnen (KitzSki). Er wordt aangedrongen op een regionale oplossing, maar of die er komt is echt de vraag.

Wanneer wil St Johann in Tirol open gaan?

Als de lockdown eind november eindigt en er is genoeg sneeuw, willen de bergbahnen van St Johann in Tirol op 5 december starten met het winterseizoen.

Hieronder nog een update van ons van uit dit prachtige skigebied.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer na 16 november 2020 binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...