St Johann in Tirol Sonnwendfeuer 23 juni 2018

Sommersonnenwende

St Johann in Tirol Sonnwendfeuer, de langste dag en de kortste nacht komt er weer aan (donderdag 21 juni 2018) In Oostenrijk wordt dit gevierd als Sonnwendfeuer. Traditie is het dan ook om de bergen in vlam te zetten. Zo ook in St Johann in Tirol.

Ook wordt door middel van dit event de zomer begroet.

Bij goed weer en goede zicht kun je op talrijke bergtoppen het vuur zien branden. Veel verenigingen en mensen die lid zijn van de bergrettung beklimmen de bergen om het vuur te ontsteken. Ook kun je bepaalde tekens op de bergen zien.

Harschbichl St Johann

Vanaf de Harschbichl in St Johann in Tirol heb je uitstekend uitzicht op deze vuren.

Waar komt deze traditie nu vandaan?

Het bergvuur ten tijde van de Sonnenwende zal de kracht van de zon doen versterken en het kwaad bij mens en dier weghouden.Ook het onweer wordt dan op afstand gehouden en de weiden en de velden zullen bloeien. Tenminste, volgens de traditie…

Waar is de beste plek om dit spektakel te bekijken?

Zoals gezegd bij het bergstation van de Harschbichl (1700 meter) net onder de Kitzbüheler Horn heb je geweldig uitzicht. De Harschbichlbahn die brengt je naar dit bergstation.

Vanuit dit punt heb je een FANtastisch uitzicht op de bergtoppen van de Wilden Kaiser, Kalkstein en de Leoganger Steinberge. Ook de Kitzbüheler Horn is goed te zien. Honderden fakkels zijn dan goed te zien.

Zaterdag 23 juni 2018 is dit event. De Harschbichlbahn is geopend tot 21 uur. De “talfahrt” kun  je dan weer nemen tussen 23:00 uur en 24:00 uur.

Sonnenwende St Johann

Sonnenwende St Johann

Sonnenwende St Johann

Foto’s oa. van Skistar St Johann

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...