Breaking News St Johann in Tirol Eichenhoflift

Breaking News St Johann in Tirol Eichenhoflift

St Johann in Tirol

Eichenhoflift

Er wordt ons heel veel gevraagd hoe het nu zit met de Eichenhoflift in St Johann in Tirol. Er wordt al een aantal jaren verteld dat er een nieuwe lift gebouwd gaat worden. Zoals jullie weten heb  je 2 sleepliften bij de Eichenhof.

Plannen lagen er om een lift te gaan bouwen maar daar is toch een verandering in gekomen. Dat betekent niet dat er niet gebouwd gaat worden, integendeel. Het plan is alleen veranderd. In plaats van een gondelbahn van het het dal naar de top worden het toch 2 verschillende liften.

Dat betekent dat het plan is gewijzigd en dat er ook opnieuw goedkeuring moet komen. Er komt een 10-persoonsgondel vanuit het dal naar de Höhe Grander Schupf, speciaal voor kinderen en beginners komt deze gondelbaan er en is bedoeld om de instap comfortabeler en veiliger te maken.

Höhe Grander Schupf

Höhe Grander Schupf

Vanaf de Höhe Grander Schupf volgt dan een 6 persoonsstoeltjelift. Deze lift komt een stukje hoger uit dan de huidige Eichenhoflift  2

Als de goedkeuring en onderhandelingen op tijd klaar zijn en de bouw kan voor 1 augustus 2017 gestart worden dan zijn de liften klaar voor gebruik bij aanvang van het het nieuwe winterseizoen 2017/2018. St Johann is er klaar voor nu alleen nog groen licht.

Kunstsneeuw voor de Sportiv-Abfahrt

St Johann Bauarbeiten

Op dit moment wordt er al gewerkt aan de besneeuwing van de Sportiv-Abfahrt. Ook maakt een nieuwe speicherteich hier deel van uit en zodoende heeft St Johann nog meer water om de pistes te kunnen besneeuwen.

SkiStar St Johann

Het eerste SkiStar jaar is bijzonder succesvol verlopen. Afgelopen jaar is er in St Johann veel geïnvesteerd in Kunstsneeuw en dat heeft zich in het begin van het seizoen uitbetaald. Ondanks een zeer late Pasen heeft het skigebied een 4 procent PLUS geboekt.

Zomerstart

Op 25 mei 2017 start Skistar St Johann het zomerseizoen. Er is natuurlijk ook hier weer veel te doen. Mooi aangelegd wandelpadden, een Kletterpark (iets moeilijker maar het is te doen) Wat te denken van de Mountaincart maar daar komen we in een ander bericht nog op terug.

Onderstaand nog een video update van 10 februari 2017 toen wij ook in dit gebied actief waren.

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×