St Johann in Tirol (659 meter)

St Johann in Tirol ligt op zo’n 35 min rijden van de Oostenrijks-Duitse grens (Kiefersfelden/Kufstein). St. Johann heeft voor iedereen wel wat te bieden. Voor de wintersportfanaten is er in de winter een skigebied van +/- 50 kilometer beschikbaar, maar ook is er een groot langlaufgebied van 250 kilometer. In de zomer kun je genieten van een groot wandelgebied. Maar als wandelen niet extreem genoeg is, kun je ook gebruik maken van de vele klettersteigen op de Wilderkaiser en Kitzbüheler horn. Daarnaast zijn er zomers ook attracties zoals de mountaincartbahn, waarbij je in een soort driewieler de berg afgaat, en het Hornpark, een groot klimpark. Ook voor de niet winter- en zomersporters is er veel te doen in St. Johann, zo is er bijvoorbeeld veel winkelgelegenheid in St. Johann, maar ook een zwembad met spa.

St. Johann wapen

Winter

Het Skigebied van St. Johann is niet groot als je het vergelijkt met de gigantische skigebieden rondom St. Johann. Toch kun je je prima vermaken op de +/- 50 km die het gebied te bieden heeft. Daarbij is het gebied ideaal voor families, niet alleen door de overzichtelijkheid, maar ook door de 4 oefenweides voor kinderen, gratis oefenliften, Funslope, kleine halfpipe en rodelbaan. Daarom hoort St. Johann in Tirol tot de top van de Familie gebieden. Aan bijna iedere afdaling in het gebied zit wel een leuk restaurant waar je kan eten en drinken of in de zon zitten.

St. Johann heeft veel rode en blauwe pistes. Ook heeft St. Johann een zwarte piste aan de Oberndorf kant van het gebied. De Oberndorf kant is ook het steilste deel van St. Johann.  St. Johann is één van de meest sneeuwzekere gebieden van de Kitzbüheler Alpen, dit heeft te maken met het schneeloch rond Hochfilzen, waar Fieberbrunn ook van mee profiteert. En als het schneeloch dan niet mee werkt is er altijd nog een moderne kunstsneeuwproductie, die een groot deel van het gebied kan besneeuwen.

Zomer

In de regio St. Johann is er meer dan 200 km aan wandelgebied, maar ook is er meer dan 200 km aan fiets- en mountainbikewegen. Daarbuiten zijn er nog veel meer activiteiten te doen. Voor een overzicht van alle activiteiten, klik HIER. Een aanrader van ons is de Mountaincartbahn in St. Johann, waarbij je in een soort driewieler de berg af gaat.

Accomodaties

In St. Johann zitten bijna alle hotels in de buurt van de skiliften, dat wil zeggen dat je meestal lopend naar de lift kan. In St. Johann en Oberndorf zijn er luxe hotels, familiehotels en ook goedkopere budgethotels.

Onze partners Bizztravel, Summit Travel en Chaletsplus bieden verschillende accommodaties  in de buurt van St. Johann aan.

Video

Als laatste hebben we een afspeellijst met bijna alle afdalingen van het skigebied St. Johann in Tirol/Oberndorf, met dank aan Roel Hilhorst.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...