Stabiele zomerweer kon wel eens een hittegolf worden…

We kunnen het ons allemaal nog deze zomer wel herinneren. Wekelijks was er wel iets bijzonders aan de hand ; extreme hitte, onweersbuien, overstromingen, hagel en zelfs sneeuwbuien. Het was een zomer van uiterste. Maar deze laatste weken van de zomer lijkt de rust wel weer helemaal te zijn teruggekeerd. Het is zelfs voor een meteoroloog een beetje saai…

…want een stabiel hogedrukgebied zorgt voor prachtig zomerweer. Storingen vanaf de oceaan maar ook koude noordenwinden worden geblokkeerd en keurig om Oostenrijk heen geleid. En de komende tijd lijkt hier maar weinig verandering in te komen. Voor heel Oostenrijk is het gewoon FANtastisch (na)zomerweer!

De komende dagen is het vrij zonnig met hooguit enkele stapelwolken. Dagelijks loopt het kwik op naar 24 tot 30 graden, de 30 in het Zuiden.

Later deze week vervormd het hogedrukgebied zich een beetje en kan warmere lucht vanuit het Zuiden Oostenrijk bereiken. Vanaf vrijdag is in heel Oostenrijk 30 graden mogelijk. In de meest lage en Zuidelijke delen kan het kwik omhoog schieten naar 32 tot 34 graden! Er is genoeg ruimte voor de zon en het blijft vrijwel overal droog. Hooguit kan er een lokale warmteonweer ontstaan in de bergen.

En dan kunnen we op veel plaatsen weer spreken van een hittegolf. Bijzonder voor eind augustus 🙂

Geniet van deze prachtige week met heerlijk zomerweer.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

3 reacties

  1. Raymond schreef:

    Dat wordt voor mij en m’n goede vriend genieten bij de Karwendelmarsch (wandeltocht en tevens hardloopwedstrijd van 52km van Scharnitz naar Pertisau) aanstaande zaterdag. Voor het evenement eigenlijk een beetje te warm, maar alles beter dan bakken regen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht