Stabiel nazomerweer

De afgelopen twee dagen was van stabiel nazomerweer niet echt sprake, er vielen buien en in de bergen zelfs sneeuw

Stabiel nazomerweer
De komende tijd hebben we wel te maken met stabiel nazomerweer, het is veelal rustig weer met geregeld veel ruimte voor de zon. Vandaag beginnen we nog wel met veel restwolken. In de bergen aan de noordkant kan een uitgebreid pakket met hochnebel hangen waarbij het pas vanaf 2500 meter of hoger zonnig is. Het kon dus wel eens een prachtige ochtend worden op de gletsjers boven de wolken. Onder de wolken is het eerst nog wat aan de kille kant, lokaal is de bewolking zelfs dik genoeg voor wat motregen. Gedurende de dag scheurt echter het wolkendek en komt de zon er op de meeste plaatsen goed bij. Daarbij zijn wel regionaal grote verschillen, in het westen en zuiden schijnt de zon het meest vanmiddag. De temperatuur loopt op naar 15 tot 19 graden en daarmee is het eigenlijk heel normaal septemberweer.


Morgen start de dag vergelijkbaar aan vandaag. Opnieuw hangt er in veel dalen hochnebel. Maar nu ligt de grens van de hochnebel een stuk lager. Waarschijnlijk hangt de grens ergens tussen de 1300 en 1800 meter. Opnieuw lost de laaghangende bewolking op de meeste plaatsen op en volgt er een zonnige middag. Alleen in het Rijndal en zuidoostelijke delen kan de lage bewolking hardnekkig zijn. Hier is ook een bui mogelijk. In gebieden met zonneschijn loopt het kwik op naar 18 tot 20 graden, zonder zonneschijn blijft de temperatuur onder de 15 graden.


Donderdag en vrijdag volgen een tweetal prachtdagen in heel Oostenrijk. De kans op hardnekkige mist of hochnebel is een stuk kleiner. Vooral donderdag is het voor een glazen-koufront uit stabiel nazomerweer.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...