Stabiel zomerweer is voorlopig ver te zoeken

Het wil eventjes geen stabiel zomerweer worden in Oostenrijk. Na een zeer hete en zonnige week is het deze week stuk koeler maar ook aangenamer. Dagelijks zijn er mooie momenten maar ook momenten met buien of regen. Wie zin heeft in het zwembad moet zijn moment in ieder geval goed plannen.

Vandaag trekt een occlusiefront over Oostenrijk. De storing zelf is deze ochtend niet zeer actief. Momenteel hangt de storing deels boven Vorarlberg en veroorzaakt hier wat zwakke neerslag. Later deze ochtend trekt de storing Tirol in maar verpieterd. Er blijven slechts wolkenvelden over. Maar voor de storing uit ontstaat in de broeierig warme lucht nieuwe flinke buien. Zo lijkt Tirol er goed mee weg te komen maar in het Salzburgerland kunnen rond het middaguur al flinke onweersbuien vallen. Deze buien trekken in zuidelijke en oostelijke richting. Onder andere Karinthië en Oberösterreich moeten rekening houden met zware buien. Verder oostwaarts blijft het vandaag grotendeels zonnig en zelfs tropisch. Voor de buienlijn uit wordt het 25 tot 30 graden, hierna koelt het af naar 20 tot 25 graden.

Morgen zijn er flinke zonnige momenten, vooral tijdens de ochtenduren. Maar soms trekken er ook wat wolkenvelden over. De temperatuur stijgt naar een zomerse 24 tot 28 graden. Hiermee is het op veel plaatsen perfect zwembadweer. In de middag ontstaan ook weer stapelwolken en vooral in de namiddag zijn enkele buien met onweer in de bergen mogelijk.

Vrijdag trekt een volgende storing over. De eerste ochtenduren zijn op de meeste plaatsen nog droog maar verspreid over de dag zijn buien mogelijk. Vooral in de middag is hierbij zwaar onweer mogelijk. De temperatuur blijft door de buien wat achter. Voor de buien is het 21 tot 25 graden, in de middag daalt de temperatuur tot soms onder de 20 graden. Lokaal is door de buien wateroverlast mogelijk.

Het weekend brengt warm en broeierig zomerweer. Op beide dag zijn onweersbuien mogelijk maar ook flinke zonnige momenten. De temperatuur stijgt naar 24 tot 29 graden. Door de hoge luchtvochtigheid kan het soms benauwd voelen.

Ook na het weekend is er nog geen zicht op een nieuwe stabiele zomerperiode.

Jeroen Elferink
Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...