Het wil maar niet stabiel worden

Voorlopig is het geen stabiel weer. In de westhelft van Oostenrijk neemt vandaag de bewolking snel toe. Vanmorgen blijft het nog wel lang droog, al kan rondom de hoofdkam soms wat regen vallen. Omdat de bodemtemperatuur na een heldere nacht nog onder nul ligt is in sommige dalen aanvriezende regen mogelijk welke voor gladheid zorgt (sociale ijzel). Later vandaag volgt meer neerslag in het westen, al blijft het in de omgeving van Innsbruck vrijwel droog. De sneeuwgrens ligt daarbij tussen de 1300 en 1700 meter. Verder oostwaarts schijnt de zon nog juist en kan het met een zwakke föhn lenteachtig aanvoelen. Zo is in het flachland 14 of 15 graden mogelijk!

Vanavond en vannacht volgen perioden met regen en sneeuwval. De sneeuwvalgrens blijft nog lange tijd aan de hoge kant met gemiddeld 1300 meter.

Morgen ligt een storing rond te tollen nabij Oostenrijk. Het is veelal bewolkt met regenachtige perioden. Vanaf 1000 meter valt de neerslag in de vorm van sneeuw, maar helaas vallen geen grote hoeveelheden. Later morgenmiddag actieveren enkele buiengebieden maar zijn er tussendoor ook opklaringen. Het is een stuk frisser met maxima overal dik over de 10 graden. Op 2000 meter vriest het 5 graden.

Zaterdag wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. Tijdens de ochtend vallen een aantal sneeuwbuien waarbij de sneeuwgrens even wegzakt naar 400 á 700 meter. Soms is ook wat hagel of een klap onweer mogelijk. In de loop van de dag wordt de lucht iets minder onstabiel en krijgt de zon de overhand. De noordwestenwind is krachtig tot stormachtig, met vlagen lokaal oplopend naar 100 km/u. De wind maakt het voor het gevoel fris en op 2000 meter vriest het 8 graden.

Zondag brengt een prachtige ochtend met veel ruimte voor de zon. In de loop van de dag neemt de bewolking toe maar blijft het droog. De langere termijn is in detail nog onzeker, grote kans op aanhoudend wisselvallig weer. Soms zit er een voorjaarsachtige dag tussen, maar stabiel wordt het niet.

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht