Stabiel zomerweer nog steeds niet inzicht


Stabiel zomerweer nog steeds niet inzicht

Het wil deze zomer maar niet stabiliseren, op 1 mooie week eind mei na is er tot nu toe nog geen sprake van stabiel lente of zomerweer geweest. Ook de komende tijd verandert dit nagenoeg nog niet. Elke dag valt er wel neerslag of ontstaan er enkele pittige buien. Gelukkig is het niet al te koud.


Vandaag zijn er grote verschillen tussen oost en west. In Vorarlberg en het Tiroler Oberland start de dag vrij bewolkt met al regenbuien, en vanmiddag activeren de buien hier. De temperatuur komt maar moeizaam boven de 20 graden uit en sommige dalen is het zelfs koel. Een stukje oostwaarts schijnt eerst de zon nog en kan het enkele graden verder opwarmen. Hier ontstaan vervolgens pittigere buien in de middag met ook kans op een klap onweer of wat hagel. In de oostelijke deelstaten neemt de invloed van een hogedrukgebied boven de Oostzee toe en zullen geen buien ontstaan. Hier schijnt de zon de hele dag afwisselend door. De temperatuur kan hier makkelijk naar 25 tot 27 graden stijgen en met niet al te veel wind voelt het hier benauwd.

Morgen zien we een vergelijkbare tweedeling, tijdens de ochtend is de kans op regen vanuit de nacht in het westen wel groter. De dag kan hier druileriger beginnen. Maar in de middag zullen de buien minder heftig worden. Op de meeste plaatsen m.u.v. Vorarlberg blijft het langer droog dan nat. Met tussendoor de zon en 21 tot 24 graden in het westen is de middagperiode vriendelijker. In het oosten opnieuw vrij veel zon en temperaturen tussen de 25 en 27 graden.


De komende dagen verandert er eigenlijk niet heel veel aan het weerbeeld. De luchtdrukverhoudingen in Europa blijven min of meer gelijk door een blokkade. Een gordel van Hogedruk van min of meer de Azoren naar de Noordzee houdt stand. Hierdoor blijft de toevoer vaak vochtig maar toch warm in Oostenrijk. Lees hier meer over blokkades. Eigenlijk is het vrijwel elke dag even zonnig gevolgd door toenemende buienkansen bij temperaturen tussen de 22 en lokaal 27 graden. Voorlopig wordt dit patroon nog niet onderbroken. Dit resulteert bijvoorbeeld in Nederland in een lange serie met ‘mooiweerdagen’. Nederland ligt namelijk dicht genoeg bij het blokkeerde hogedrukgebied, Oostenrijk daarentegen helaas niet.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht