Start de voorjaarsvakantie ook lenteachtig?


Start de voorjaarsvakantie ook lenteachtig?

De voorjaarsvakantie voor regio zuid begint vrijdag en vooralsnog is het lenteachtig wintersportweer in de Oostenrijkse Alpen. Komt daar nog verandering in?

Vandaag begint de dag vrij zonnig, al komen ook sluierwolken voor. In de loop van de dag worden de sluierwolken dikker en krijgt de zon het steeds moeilijker. De middag eindigt op veel plaatsen vrij bewolkt. Het wordt in de dalen veelal 7 tot 17 graden, op 1500 meter is het ongeveer 6 graden.

Vanavond en komende nacht is het bewolkt en uit de bewolking valt in het uiterste noorden soms wat regen. Elders blijft het droog en door de bewolking koelt het niet al te hard af.

Morgen trekken wolkenvelden en regen in het noorden snel weg waarna de zon geregeld doorkomt. Toch komen ook later op de dag nieuwe hoge wolkenvelden voor. Het blijft overdag droog en ondertussen ontstaat een föhn. Opnieuw is het daarbij lenteachtig met maxima tussen 9 en 17 graden, op 1500 meter kan het 8 graden worden.

Vrijdag verandert er weinig aan het weerbeeld, al wordt de bewolking dikker. Aan de zuidkant is regen mogelijk bij een hoge sneeuwvalgrens. Kortom van echt winterweer is absoluut geen sprake. Ook aan de temperatuur zien we weinig verandering. Zaterdag intensiveert de regen aan de zuidkant, terwijl het aan de noordkant warm en lenteachtig blijft.

Zondag zien we een weersverandering met neerslag in heel Oostenrijk. Sneeuw valt eerst vanaf 1600 meter, tijdens de namiddag zakt de sneeuwvalgrens naar 1300 meter.

De eerste voorjaarsweek verloopt iets frisser, maar niet direct winters. Onder de 1500 meter blijft het helaas dooien.

Jeroen Elferink

Superskicard

© superskicard.com

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...