Station Maishofen-Saalbach wordt verbouwd

Station Maishofen-Saalbach wordt verbouwd

Bron: ÖBB Brandhofer Architecten

Station Maishofen-Saalbach wordt verbouwd. Dit ter voorbereiding op de Wereldbeker Alpineskiën 2025 in Saalbach.

Het station moet een toekomstbestendig verkeersknooppunt worden voor de regio. Met het moderniseren en uitbreiden van het station is een bedrag gemoeid van 18,5 miljoen euro. De investeringen worden gedragen door zowel de ÖBB,  de deelstaat Salzburg als de gemeente Maishofen.
Station Maishofen-Saalbach wordt verbouwd

Hoogwaardige, duurzame bouwmaterialen

De nieuwe, overdekte perrons worden verbonden met voetgangerstunnels en is toegankelijk met liften. De perrons krijgen de gestandaardiseerde perronhoogte van 55 cm dit moet in de toekomst comfortabel in- en uitstappen op hetzelfde niveau mogelijk maken. Zo wil men comfortabel en een barrière vrije toegang bieden.

De lengte van de perrons zullen verlengt worden naar 220 meter waardoor ook dubbele  treinstellen hier kunnen stoppen.

Tegelijkertijd worden er moderne informatiesystemen geïnstalleerd, zoals monitors en luidsprekers, die in realtime informatie geven over treintijden. Er wordt ook een moderne wachtruimte gecreëerd.

Volgens de ÖBB zullen er “hoogwaardige, duurzame bouwmaterialen worden gebruikt en energiezuinige verlichting”.
Station Maishofen-Saalbach wordt verbouwd

Park&Ride

Op de vrijgekomen ruimte waar het oude stationsgebouw, het laadperron en de wissels stond wordt een Bike&Ride-voorziening voor 20 fietsen en vijf gemotoriseerde tweewielers gebouwd. Voor auto’s wordt een nieuwe Park&Ride-voorziening met 33 parkeerplaatsen gebouwd.

Het voorplein wordt ook aangepast, hier zal een groene zone komen met zitplaatsen, twee busplatforms, taxistandplaatsen en parkeerplaatsen voor kortparkeerders om het overstappen makkelijker te maken.

De gemoderniseerde halte in Maishofen-Saalbach zal naar verwachting al in december 2024 in gebruik worden genomen.

Lees ook onze berichtgeving over het WK 2025 in Saalbach.

Bus verbinding Maiskogel – Saalbach.

Bron: ÖBB, ÖBB Persbericht

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×