Steekpartij in Gerlos, Nederlander gewond

Gerlos 2010

Foto @gerlos

Drama in Gerlos een steekpartij zorgde ervoor dat een Nederlander door het oog van de naald is gekropen en dat op de eerste dag van je vakantie. Een 20 jarige Koudekerker had zich wel een ander begin van de wintersport voorgesteld.

In een après-ski bar in Gerlos voltrok het drama even voor 19.00 uur, de kouderker was daar samen met vrienden. Zonder aanleiding werd hij met een bierglas in zijn nek gestoken, hierbij liep hij diepe snijwonden op.

Zonder aanleiding

Zaterdagmiddag kwam het slachtoffer samen met 6 vrienden aan in Gerlos, na alles geregeld te hebben was het tijd voor ontspanning in een bar in Gerlos. Zonder enige aanleiding stak een 31 jarige Nederlander uit Kaatsheuvel het slachtoffer in zijn nek, waarbij volgens eigen zeggen het bloed eruit spoot.

,,Het bloed spoot eruit. Ik heb geluk gehad dat ik het overleefd heb’’, ,,Als het glas twee centimeter naar links of naar rechts was uitgekomen, dan was het fout afgelopen.’’

Aldus het slachtoffer in een gesprek met het AD.

Na het incident werd de zeer agressieve 31 jarige man door beveiliging in bedwang gehouden tot de politie arriveerde. Na de arrestatie werd de man beschuldigd voor zwaar lichamelijke schade en voor verzet. Na een nacht door te hebben gebracht in een cel werd hij vrij gelaten, in afwachting van de rechtszaak.

W25 hechtingen

Direct nadat het slachtoffer gestoken werd drukte hij de wond dicht, gelukkig was de ambulance snel ter plaatse en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd de wond met circa 25 hechtingen dicht gemaakt, en na een dag in het ziekenhuis is hij weer in Gerlos. Skien zal niet gaan deze week maar als hij zelf al vertelde het had anders af kunnen lopen.

Het slachtoffer en zijn vrienden zullen nog een paar dagen in Gerlos verblijven, niet op de latten maar genieten van de sneeuw en zon.

,,Skiën zit er met mijn stijve nek niet meer in. Dat is ook niet het belangrijkste. Ik ben blij dat ik nog leef.’’

Aldus het slachtoffer tegen het AD, en vooral het laatste is heel belangrijk.

Bron: AD.nl, Krone.at, TT.com

Snowbreaks Oostenrijk Banner 1200x800

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht