Steenlawine, Ötztalstrasse blijft voorlopig gesloten

Steenlawine, Ötztalstrasse blijft voorlopig gesloten

Steenlawine, Ötztalstrasse blijft voorlopig gesloten, Obergurgl niet bereikbaar. Op zaterdagavond was er een enorme steenlawine tussen Zwieselstein en Obergurgl. Zondag is de weg in ieder geval volledig afgesloten.

Na een enorme steenlawine op zaterdagavond tussen Zwieselstein en Untergurgl blijft de Ötztalstraße (B186) volledig afgesloten, in ieder geval op zondag. Dat zegt een politiewoordvoerder van de APA. Wanneer en in hoeverre het weer open kan, is in eerste instantie onduidelijk. Zondagochtend was er een inspectie van de Leckbach Gallery, die beschadigd was door de rotsval.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voor gedaan. De oorzaak van de steenlawine was niet een zwaar onweer. Het is een onstabiel terrein en de smeltende sneeuw heeft ook bijgedragen aan deze steenlawine.

Vorig jaar 28 mei 2020

28 mei 2020 werd dit gebied ook getroffen door een steenlawine en modderlawine en daardoor moest de weg ook dicht. Lees dit HIER maar eens na, zo n 450 mensen zaten toen opgesloten.

Obergurgl alleen te voet bereikbaar

Er is voorlopig geen omleidingsroute en Obergurgl is alleen nog te voet bereikbaar.

Afgezien van steenlawine in het Ötztal werden zaterdagavond en nacht in Tirol tal van onweer- en zware regenbuien geregistreerd. Vooral het Oberland werd getroffen. Er was echter gelukkig geen grote schade, alleen kleine en lokale overstromingen en modderstromen.

Timmelsjoch

Laten we hopen dat heel snel de seinen weer op groen staan dat dit weggedeelte weer open kan.

Laatste nieuws: 12:49 uur Vanaf 20 uur zal de Ötztalerstrasse weer open zijn voor 1 rijbaan.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht