Stefan Kaptein bericht uit SkiWelt

Stefan Kaptein bericht uit SkiWelt

SkiWelt

Stefan zit weer een paar dagen in zijn geliefde SkiWelt. Normaal gesproken skiën wij nog wel is met hem mee maar helaas zijn we op dit moment in Nederland. Maar wij zijn heel blij met zijn bijdrage want dan kunnen we jullie ook weer op de hoogte stellen.

Stefan is een zeer kritische realist en verteld ook altijd de situatie zoals die is. Maar het commentaar is juist heel positief en daar worden we vrolijk van ? Donderdag de 28e hebben Stefan en zijn vrouw een rondje om de Hohe Salve gemaakt. Bij de Hohe Salve was ook nog een lawine naar beneden geklapt. De bergrettung was meteen ter plaatse inclusief de speurhonden. Als laatste kwam nog een helikopter voorbij met als het goed is apparatuur waar men mensen mee kan ontdekken die eventueel onder de sneeuw liggen.

Waarschijnlijk waren er skiërs in de buurt ten tijde van het naar beneden komen van de lawine. Er is niemand ontdekt en gelukkig geen slachtoffers gevallen. SkiWelt staat zeker niet bekend om lawines. Maar er zijn 2 plekken waarbij het zou kunnen voorkomen. Dat is natuurlijk de Hohe Salve en in het gebied van Westendorf als je via de Windauberglift richting de Talkaser gaat. Daar heb je ook een stijlstuk. Voor de rest is het allemaal super veilig in het gebied.

Er staan dus 2 video’s klaar. Een update van de algehele situatie en wat beelden van het zoeken naar eventuele lawineslachtoffers…maar die waren er gelukkig niet.

Bluetribe                                Chaletplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×