Steilste pistes van Oostenrijk

steile pistes Kaprun Kitzsteinhorn Black Mamba
Kaprun Kitzsteinhorn Black Mamba

Steilste pistes. Terwijl menig wintersporter zich prima kan vermaken op de blauwe, rode pistes of de zwarte zijn er ervaren durfals die een stapje verder gaan. Hiermee wordt niet off-piste bedoelt maar pistes die alleen door ervaren wintersporters genomen kunnen worden.

Een piste die alles vergt van de techniek, durf en lef van de skiër of snowboarder, een foutje wordt genadeloos afgestraft. Maak kennis met de steilste pistes van Oostenrijk, wie durft of heeft er één of meerdere bedwongen.

Ieder gebied in Oostenrijk zal één of meerdere  zwarte pistes hebben, pistes die ontzag inboezemen als je er voor de eerste keer boven aan de piste staat. De spanning verdwijnt na de eerste meters en je techniek zorgt ervoor dat je beneden komt. Eenmaal beneden kijk je even terug en met een hoog adrenalinegehalte geeft het een heerlijke kick. Deze kick zorgt er voor dat je nog een keer wil en uiteindelijk misschien wel een grotere kick één van de steilste pistes bedwingen.

Nummer Piste Gebied Hellingsgraad
1 Manfred Pranger Steinach am Brenner 102% (ca 46º)
2 Gamsleiten 2 Obertauern 100% (45º)
3 Black Ibex Kaunertal Gletsjer 87,85% (ca 39º)
4 Die Streif Kitzbühel 85%  (ca 38º)
5 Black Scorpions Montafon 81% (ca 36,5º)
6 Langer Zug Lech 80% (36º)
7 Black Eagle Söll 80% (36º)
8 Black Quartett Planai Schladming 80% (36º)
9 Choralpe piste 112 Westendorf 80% (36º)
10 Harakiri Mayrhofen 78% (ca 35º)
11 Diabolo Golm/Montafon 70% (ca 31º)
12 Direttissima Serfaus Fiss Ladiss 70% (ca 31º)
13 Lange Wand Ischgl 70% (ca 31º)
14 Black Mamba Kitzsteinhorn Kaprun 63% (ca. 28º)

Hellingsgraad

De hellingsgraad van een piste wordt uitgedrukt in % en niet in graden, de hellingsgraad is gelijk aan het hoogteverschil gedeeld door de horizontale afstand. Een skipiste met een hellingspercentage van 10% zal de piste 10 meter per 100 meter dalen die horizontaal wordt afgelegd, een hellingsgraad van 100% betekend een hoek van 45º. Meer hierover is hier te vinden.

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×