Steinernen Meer, Nederlander overleden na val van 20 meter

Helikopter

helikopter ter illustratie

Steinernen Meer, Nederlander overleden na val van 20 meter in sneeuwveld

Een vakantieganger uit Nederland is bij een wandeling bij het Steinernen Meer om het leven gekomen. De wandelaar is gevallen en ongeveer 20 meter naar beneden gevallen.

Niet ver van het Riemannhaus klom de 61-jarige Nederlander op 2.237 meter over een sneeuwveld.  Plotseling stortte een deel van het sneeuwveld in precies waar de Nederlander liep. In een gat van 20 meter stortte hij naar beneden.

Twee begeleiders die het ongeluk hebben aanschouwd hebben de hulpdiensten meteen gealarmeerd. De reddingswerkers van het reddingsteam van Saalfelden en de Alpenpolitie zijn direct naar de plaats van het ongeval gevlogen.

Het slachtoffer is vervolgens met een kabel omhoog gehaald, helaas kon de arts in de reddingshelikopter alleen nog maar de dood vaststellen. De politie heeft vastgesteld dat de klimmers goed uitgerust waren.

Helaas een ongeval waar een Nederlander bij betrokken is geweest. Sterkte gewenst voor de nabestaanden.

Maria Alm Am Steinernen Meer, Salzburg, Austria. foto @Michael Dupon

Maria Alm Am Steinernen Meer, Salzburg, Austria. foto @Michael Dupon

Steinernen Meer

Bron: Kronen Zeitung

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iPhones en iPads niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...