Steinplatte, de Kapellenbahn wordt vervangen

Steinplatte
Locatie Kapellenbahn Steinplatte

Steinplatte heeft goed nieuws te melden.  De inmiddels 25 jaar oude Kapellenbahn wordt vervangen door een moderne 8-persoons stoeltjeslift. Deze zal de oude 6-persoons variant vervangen, met meer capaciteit en comfort.

Het was een  moeilijke beslissing in verband met de huidige crisis waar de wereld in zit, maar toch vond men het belangrijk dat men zich aan de hoogste kwaliteitseisen moest houden. Met de vervanging van de oude lift wordt het comfort verhoogd, wachttijden verkleint en veiligheid voor  kinderen verhoogd, de nieuwe Kapellbahn komt van Doppelmayr.

Gelukkig hebben wij de foto’s nog en kun je in een 360º omgeving nog een keer genieten van deze oude lift, op de site van de Steinplatte is dit nog terug te zien.

Cijfers en feiten

De oude Kapellbahn komt uit 1995 en kwam van Leitner dit was een 6-persoons stoeltjeslift met een capaciteit van 2.800 pers/u, deze bracht je in 5,2 minuten van het dalstation op 1.268 meter naar de top op 1.541 meter. De nieuwe zal sneller zijn met meer comfort zoals stoelverwarming en weerbestendige kappen.

In het dalstation komt een garage voor het stallen van de stoelen.

Naam Kapellenbahn
Type 8-persoons stoeltjeslift D-Line
Fabrikant Doppelmayr
Capaciteit 3.200 pers/uur
Aantal stoeltjes 70
Reistijd 5,29 minuten
Snelheid 5 m/s
Hoogte dalstation 1.268 m
Hoogte bergstation 1.541 m
Lengte 1.411 m
Hoogteverschil 273 m
Bijzonderheden stoelen stoelverwarming, automatische veiligheidsbeugels, weerbestendige kappen
Bijzonderheden dalstation transportband voor veilige toegang voor kinderen

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...