Vanaf morgen stijgende onweerskansen

Een lagedrukgebied nadert Oostenrijk de komende 48 uur

Vanaf morgen stijgende onweerskansen

Vandaag is er nog niet veel aan de hand in Oostenrijk. We zitten midden in een hittegolf en de zon schijnt ook vandaag weer uitbundig. Wel ontstaan er in de loop van de dag enkele stapelwolken, met name in Karinthië, Oost-Tirol en Stiermarken. Hier kunnen de stapelwolken dan ook uitgroeien tot lokale regen- of onweersbuien. In het westen en noorden blijft het droog met veel ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 27 tot 32 graden, de 32 in Tirol.

Vanavond lossen de buien en stapelwolken snel op, er volgt een heldere nacht en slechts lokaal ontstaat wat mist. In de meeste dalen zakt het kwik naar 15 tot 10 graden, in stedelijke gebieden blijft het zwoel warm.

Het borrelt in de lucht, waarschijnlijk zullen dit soort onweersluchten de komende dagen vaak te zien zijn

Morgen komt Oostenrijk langzaam in vochtigere maar ook warmere lucht te liggen. Na een zonnige ochtend ontstaan opnieuw stapelwolken, dit keer ook in het westen. Vanaf de tweede middaghelft stijgen de kans op onweersbuien in deze hoek van het land. Waarschijnlijk blijft het op de meeste plaatsen droog, en trekken de zwaarste buien voorbij aan de Duitse grens. Maar omdat de atmosfeer heet en explosief is, valt dit nog niet met zekerheid te zeggen. Houd in ieder geval rekening met forse buien in dit gebied, als het droog blijft is het enkel een meevaller. De temperatuur stijgt vrijwel overal naar tropische waarden.


Zondagochtend zullen er verspreid over heel Oostenrijk stapelwolken ontstaan die eigenlijk overal wel kunnen uitgroeien tot onweersbuien. De buien kunnen pittig uitpakken met hagel, windstoten en soms veel onweer. De temperatuur stijgt tussen de buien door met zon naar 27 tot 31 graden. Het valt lastig te zeggen wanneer welke bui valt, er zullen dalen bij zijn die met redelijk wat geluk de dans ontspringen, maar ook dalen met veel pech en buien.

De nieuwe week brengt een mix van wolkenvelden, buien en vrij hoge temperaturen. Kortom warm maar wisselvallig zomerweer.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht