Stoderzinken, Beelden van uit de oude doos

Stoderzinken

Stoderzinken, Beelden van uit de oude doos

We kregen van Bas de Leeuw een verhaal binnen en een video vanuit 1987. We kunnen dat echt wel typeren als beelden uit de ouden doos. De video komt vanuit het gebied Stoderzinken. Vlakbij Schladming, zie het kaartje hierboven.

“Het gebiedje bestaat uit meer pistes dan uit ski-liften; er zijn namelijk maar slechts 4 sleepliften, maar het kent wel leuke afdalingen (blauw en rood)

Het skigebied ligt ten oosten van de Dachtein-Gletscher en is alleen via de 12 km lange “Stoderzinken Alpenstrasse” bereikbaar waarbij je ’s winters
verplicht met sneeuwkettingen moet rijden, anders kom je er niet!

Dichtstbijzijnde grotere wintersport plaatsen zijn Haus in Ennstal en Schladming, de Alpenstrasse begint in het plaatsje “Gröbming”.

Google-maps link: https://goo.gl/maps/qupi1pbztp9ZGkzTA

Opent de video niet, klik dan op de link in het eventuele zwarte scherm.

Bijzonderheden filmpje:

– De sleepliften in Stoderzinken waren destijds voorzien van een Liftomat 2000 systeem, dat middels en verlengstuk de (korte) beugel (ook wel anker genoemd) aangaf aan de gebruiker, zonder dat hiervoor een “mannetje” bij de lift moest staan om de beugel aan te geven.

– Op 3:17 en 7:40 zie je de traditionele “Schneewalz”, waarbij de skistokken aan elkaar worden gebonden en je met 2, 3 of 4 personen “ronddanst” op een wat vlakker stuk piste.

– En oh ja, dat gekke jochie in de rode ‘skileraren’ outfit dat iedere keer achter op z’n ski’s gaat liggen… dat ben ik! 🙂

Skileraar Basje de Leeuw

Skileraar Basje de Leeuw

De beelden zijn weer overgezet van oude 16mm ‘stomme’ film, later overgezet naar VHS met een ‘muziekje’ er onder, waarna deze uiteindelijk tot DVD-formaat is gedigitaliseerd en er later een mp4 formaat van is gemaakt.

De kwaliteit is natuurlijk niet full HD maar het zijn beelden uit “de goede oude tijd”

Bas bedankt voor je bijdrage.

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×