Stoeltjeslift 10 meter naar beneden gestort!

Stoeltjeslift op Drift

Stoeltjeslift 10 meter naar beneden gestort! We kregen dit nieuws binnen en ook al komt het uit Zwitserland willen we dit toch wel met jullie delen.

Stoeltjeslift, in het skigebied Stoos in Zwitserland stortte afgelopen donderdagavond om 10 uur in de avond een stoeltje naar beneden. Zo’n 10 meter is het 4 personen stoeltje naar beneden gevallen. Ook zaten er nog 4 mensen in de stoeltjeslift 🙁  Twee daarvan zijn echt levensgevaarlijk verwond en de andere twee zijn zwaar gewond.

Het tijdstip waarop dit gebeurde klinkt wat vreemd (22:00 uur) maar het was een personeelsuitje die net op de terugweg was richting het dal en dat werd natuurlijk met de lift gedaan.

Plotseling raakte een 4 persoonstoeltje los van de kabel en stortte 10 meter naar beneden. Op dit stoeltje waren aanwezig drie mannen en één vrouw. De vrouw van 33 jaar en een man van 40 jaar vechten voor hun leven.  Zes andere personen die ook in de lift zaten zijn goed uit deze lift gekomen maar dit alles heeft nog wel 2 uur geduurd. De zwaargewonden zijn per helikopter naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

De oorzaak van dit ongeluk is onderzocht en waarschijnlijk is het een lierkabel geweest van een pistenbully die de lift heeft geraakt. Hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren is een compleet raadsel en een onderzoek loopt nog. De betrokken personen zijn werknemers van chocolademerk Lindt & Sprüngli.

Laten we hopen dat de personen goed herstellen…

Betreft niet de bewuste lift.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht