Storingen met sneeuwval komen dichterbij

Gisteren was het prachtig weer, maar wel erg warm. Het leek wel lente!

Storingen met sneeuwval komen dichterbij
Storingen komen dichterbij maar toch hebben we vandaag nog veel ruimte voor de zon. Vooral deze ochtend schijnt de zon nog volop. Maar in de middag trekken ook sluierwolken over, die het de zon soms moeilijk kunnen maken. Opnieuw is het daarbij uitgesproken warm met op 1500 meter wordt het zelfs 13 of 14 graden vanmiddag! In combinatie met een aantrekkende westenwind zou het opnieuw plaatselijk 18 of 19 graden kunnen worden. Maar in schaduwrijke dalen blijft het echter flink kouder.

Vanavond klaart het eerst breed op maar in de nacht volgt nieuwe bewolking. Storingen komen dichterbij en tegen de ochtend is het langs de noordkant zwaar bewolkt. Het blijft nagenoeg droog, de bewolking valt te koppelen aan een zwak koufront.

Morgenochtend trekt de bewolking door richting het oosten en komt Oostenrijk in maritiem polaire lucht terecht. Het is wisselend bewolkt en soms valt er in het noorden of oosten een bui. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 1500 meter. Maar aan het eind van de dag wordt het overal droog en klaar het af en toe op. Echter op hoogte wordt weer zachtere lucht aangevoerd.

Dinsdag ligt Oostenrijk geruime tijd in de warme sector van een lagedrukgebied. Storingen komen dichterbij en een koufront schampt Oostenrijk. Het is geruime tijd zonnig en droog weer. Maar de zuidwestenwind trekt flink aan. Windstoten van ruim 80 km/u zijn dan ook goed mogelijk.

In de avond en nacht naar woensdag trekt het koufront langzaam over en gaat het geruime tijd regenen en sneeuwen. Daarbij zakt de sneeuwgrens langzaam naar 1000 tot 600 meter.

Woensdag regent en sneeuw het van tijd tot tijd. Uiteindelijk zakt de sneeuwgrens tot in de diepere dalen en wordt het overal mooi wit.

Donderdag komt de zon er weer bij en is het ijzig koud, in de nachten is strenge vorst mogelijk.

Jeroen Elferink – Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht