Storm en sneeuw in Oostenrijk?

Kaprun Kitzsteinhorn 28 okt 2017

Behoorlijk wat wind op de Kitzsteinhorn

Begin van de week werd er nog een onwaarschijnlijke hoeveelheid aan sneeuw voorspeld voor dit weekend. Veel sites gaan daar ook in mee. Wij dachten ook we zetten het ook eens neer deze voorspelling. Maar wel met een vraagteken erachter. Mensen die mij kennen die weten dat ik niets met lange termijn voorspellingen heb. Ze komen bijna nooit uit. Heb je voorbeelden wanneer dat wel eens is gebeurd dan is dat mooi, en die vraagteken die ik neergezet heb…dat zouden er eigenlijk veel meer moeten zijn maar ja dat staat zo raar dan.

Maar toch even de situatie vandaag even gecheckt. Gekeken op de gletsjers van Kaprun en Stubai. Zonnig weer maar …wat opvalt is de enorme wind. Bekijk hieronder de webcambeelden.

Maar gaat er dan helemaal geen sneeuw vallen. We hebben hiervoor weer gekeken op Bergfex. Je ziet dat er nog een beetje sneeuw gaat vallen op de Stubaier gletsjer (14 cm) en op Kaprun wat meer. Maar of die bijna halve meter ook gehaald gaat worden in Kaprun ook dat willen we nog wel eens zien.

Bergfex Kaprun 28 okt 2017

Bergfex Stubaier Gletsjer 28 okt 2017

Solden 28 okt 2017

Maar wat zien we ook…enorm veel wind. Dan kijken we toch even naar Sölden waar de wereldbeker vandaag begonnen is met de dames (winnares Viktoria Rebensburg) De dames hebben de wedstrijd tot een goed einde weten te brengen maar of de heren morgen ook van start kunnen gaan…. wij vrezen het ergste.

Kijk hieronder maar eens naar de sneeuw en windverwachting.

Bergfex Sölden 28 okt 2017

Windkracht 9 en 19 cm aan sneeuw. We gaan het zien morgen weten we het en….. lange termijn voorspellingen met grote sneeuwverwachting met een hele grote korrel zout nemen. Niet teveel zout anders smelt die sneeuw ook weer…

We wachten gewoon onze eigen weerman Jeroen af wat hij te zeggen heeft over de korte termijn. Het is pas eind oktober…. als de echte sneeuw pas eind november gaat vallen dan is dat prima en mooi op tijd voor een schitterend wintersportseizoen.

Summit Travel Zoek en Boek

(Visited 139 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

1 reactie

  1. Erjen schreef:

    Waar de bewoners van stubaital al bang voor waren gister, kreeg ik vanochtend bij het ontbijt te horen stubai gletscher is dicht alle liften gesloten vanwege de sterke wind op de berg, melden zelfs orkaan wind ruim boven de 100 km/h. Helaas niet skiën vandaag jammer genoeg. Maar veiligheid eerst en dat was het niet vandaag op de stubai gletscher.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.