Storm en later voorjaarsachtig

Storm en later voorjaarsachtig

Vanmorgen overheerst de bewolking en verspreid langs de noordkant valt een beetje motregen of sneeuw. De hoeveelheden zullen zich beperken tot enkele millimeters. Daarbij ligt sneeuwgrens tussen de 800 meter in het oosten en 1500 meter in Vorarlberg. Vanmiddag wordt het droger en soms breekt de zon door, maar de bewolking blijft de overhand houden. Op 1500 meter ligt het kwik tussen de 0 graden in Vorarlberg en -6 in het WienerWald.

Vanavond en vannacht zijn eerst brede opklaringen, de temperatuur zakt daarbij tot onder het vriespunt. Dit kan plaatselijk voor zeer gladde wegen zorgen want vele wegen zijn nog nat. In de loop van de nacht neemt de bewolking geleidelijk weer toe en stijgt de temperatuur langzaam.

Neerslag animatie voor maandag en dinsdag

Morgenochtend is het overal droog en zijn er nog opklaringen, soms breekt de zon door. Maar in de bergen staat opnieuw een stevige westenwind. Het kan opnieuw tot stormachtige condities komen met windstoten die oplopen tot ruim 100km/u. Uiteindelijk volgt in Voralberg en Tirol wat sneeuw en regen. De sneeuwgrens ligt daarbij rond de 1500 meter, dus nog altijd regen en dooi in de dalen. Tegen de avond volgt ook in Salzburg en Oberosterreich regen en sneeuw.

Dinsdag lijkt een kopie van maandag, met eerst opnieuw droge condities. Maar in de middag volgt een band met actievere neerslag, waarbij de storm in de bergen verder aansterkt. Er zijn windstoten tot 130km/u. mogelijk en de sneeuwgrens stijgt naar 1700 meter. Kortom het is onstuimig en erg zacht.

Weerkaart woensdag

Woensdag en ook de dagen daarna is het vaker droog met meer ruimte voor de zon. Maar er komt een föhn te staan waarbij de temperatuur verder omhoog klimt. Woensdag is 12 of 13 graden mogelijk in het Inntal. Vrijdag of zaterdag kan het lokaal 15 tot 17 graden worden!

Maar op de weerkaarten is zichtbaar dat de winterkou niet ver van Oostenrijk vandaan ligt. Slechts 400 km noordelijk stroomt Siberische kou vanuit Rusland Europa binnen. Toch kan deze luchtsoort de Oostenrijkse Alpen voorlopig niet aan doen.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...